AMS

Saobraćaj kao i svaki drugi dan, mokri kolovozi i moguća poledica

  • 15.02.2019. 08:25

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija po mjestimično vlažnim kolovozima, a zbog jakih udara vjetra i snježnih nanosa, otežano se saobraća na regionalnom putu Ulog-Klanci, na dionici Dobro Polje-Kalinovnik, dok je zabranjeno saobraćanje na dionici Plužine-Obrnja.

Zbog niske jutarnje temperature, vozačima se skreće pažnja na moguću poledicu, posebno u višim planinskim predjelima i preko prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. 

Na putevima koji prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz, kao i obrušavanja snježnih lavina, posebno na magistralnim putevima Dobro Polje-Brod, Karanovac-Ugar, Jezero-Novo Selo, kao i na regionalnim putevima Mrkonjić Grad-Crna Rijeka i Šipovo-Baraći. 

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji rasvjete u tunelu "Sijeračke stijene", doći će do izmjene saobraćaja na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina u vremenskom periodu od 7.30 do 17.00 časova. 

Zbog radova, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu dionica Banjaluka-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš. 

U toku su radovi na sanaciji klizišta na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, zbog čega je saobraćaj izmijenjen. 

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića. 

Na regionalnom putu Teslić dva-Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona. 

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na lokalnom putu Doboj-Manastir Petrovo, na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone. 

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo. 

U FBiH na pojedinim dionicama u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. 

Zbog rekonstrukcije mosta, za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase na snazi je obustava saobraćaja na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno. Za vrijeme ove obustave alternativni pravac je preko Travnika i Donjeg Vakufa. 

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. 

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja, zbog nestabilnosti mosta, ne mogu saobraćati teretna vozila i autobusi, dok je zbog radova u Hrvatskoj potpuno obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor. 

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.