AMS RS

Saobraćaj bez zastoja, moguća poledica u planinskim predjelima

  • 03.03.2019. 08:16

Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se jutros odvija bez zastoja, po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a poledica je moguća na dionicama u planinskim predjelima i preko prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Vozačima se savjetuje da budu oprezni i zbog povećane opasnosti od odrona na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina. 

Zbog povećane opasnosti od novih odrona i dalje je na snazi potpuna obustava saobraćaja na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Dabrac, a alternativni pravac je regionalni put Srpske Toplice-Čađavica preko Manjače. 

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi saobraćaj reguliše privremena saobraćajna signalizacija, čije je poštivanje obavezno. 

Režim vožnje izmijenjen je na magistralnom putu Klašnice dva-Šargovac zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani, kao i na magistralnim putnim pravcima od Rebrovca prema Čelincu i na dionici Čelinac-Kotor Varoš, te Karanovac-Crna Rijeka gdje je u toku sanacija klizišta, kao i na regionalnom putu Derviši-Klašnice dva zbog izgradnje trotoara. 

Zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja" na auto-putu Gradiška-Banjaluka do 30. aprila na mjestu izvođenja radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. 

U toku je izgradnja i provođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. Januar" od Banjaluke prema Doboju na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Kroz Bijeljinu je završena izgradnja kanalizacije, ali je na dijelu magistralnog puta koji prolazi kroz grad obustavljen saobraćaj teretnih vozila, koja su presumjerena na obilaznicu. 

Saobraćaj je usporen zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene. 

Zbog izgradnje pješačke staze na regionalnom putu Obudovac-Lončari dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja. 

Aktivirana klizišta usporila su saobraćaj na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić. 

Na području Banjaluke saobraćaj je izmijenjen u ulicama u kojima se izvode radovi, a vozačima se savjetuje da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju. 

U Federaciji BiH na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od sedam. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa. 

Na magistralnom putu Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Brčko-Gunja iz bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, a zbog radova na hrvatskoj strani vozila ne saobraćaju ni preko graničnog prelaza Novi Grad-Dvor. 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.