"Gospojinske svečanosti"

Sanja Kusmuk i Marko Starčević pobjednici ski-roler kupa

  • 19.08.2018. 21:41

Sanja Kusmuk iz Smučarskog kluba (SK) "Romanija" Pale u ženskoj i Marko Starčević iz SK "Širokača" u muškoj seniorskoj konurenciji - pobjednici su Drugog ski-roler kupa "Pale 2018", koji je večeras održan na Palama u okviru manifestacije "Gospojinske svečanosti" posvećene krsnoj slavi opštine Pale - Uspenju Presvete Bogorodice.

"Ovo takmičenje okupilo je oko 70 učesnika iz Makedonije, Hrvatske, Srbije i Republike Srpske, a osim u seniorskoj, trka je organizovana u ukupno 11 mlađih kategorija", izjavila je Dejana Đosović, član Organizacionog odbora Drugog ski-roler kupa, čiji je organizator SK "Romanija" Pale.

Ona je naglasila da je ovaj renomirani klub ekipni pobjednik Drugog ski-roler kupa "Pale 2018".

Prema njenim riječima, ova trka, koja je održana na ulicama Pala, sa startom i ciljem na Olimpijskom trgu, izazvala je oduševljenje velikog broja građana koji su sve vrijeme bodrili takmičare.

Načelnik Opštine Pale Boško Јugović čestitao je pobjednicima na uspjehu, pri čemu se zahvalio na učešću i svim ostalim takmičarima ove jedinstvene međunarodne sportske manifestacije koju je ocijenio kao dostojnu promociju skijanja, ali i sporta u cjelini u ovom dijelu Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, posebnu draž ovom takmičenju dali su olimpijci iz Republike Srpske.

On je potvrdio odlučnost i spremnost opštinske uprave da i dalje nastavi da u skladu sa realnim mogućnostima podržava razvoj sporta u ovoj lokalnoj zajednici i, posebno, da pomaže vrhunskim sportistima sa područja Pala, koji su na mnogobrojnim evropskim i svjetskim takmičenjima osvjetlali obraz ove opštine i Republike Srpske, kao i BiH.

Otvaranjem izložbe slika likovne kolonije Udruženja ljubitelja umjetnosti Pale "Uljup" sinoć je na Palama počela manifestacija "Gospojinske svečanosti", organizovana povodom krsne slave opštine - Uspenja Presvete Bogorodice.

Dan slave opštine tradicionalno će obilježiti brojne kulturno-sportske manifestacije u sklopu programa "Gospojinskih svečanosti", koje se završavaju 29. avgusta koncertom Kulturno-umjetničkog društva "Mladost".

Sutra uveče u Kulturnom centru Pale članovi Studentskog pozorišta iz ove opštine izvešće predstavu "Večeras Nušić priča".

Svečana sjednica Skupštine opštine Pale biće održana u ponedjeljak, 27. avgusta, u 19.00 časova, nakon čega će nastupiti grupe "Katera" i "Amadeus bend".

Na dan slave Uspenja Presvete Bogorodice, 28. avgusta, u 9.00 časova biće služena Sveta arhijerejska liturgija u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, nakon čega će uslijediti litija i defile ulicama Pala, kao i polaganje vijenaca na Centralnom spomen-obilježju.

U 12.00 časova je planirano lomljene slavskog kolača i ručak u salonu "Stanišić", a u večernjim časovima planiran je koncert grupe "Riblja čorba".

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.