Kotor Varoš

Sanacija štete od poplava: Osposobljen vodovod u Vrbanjcima

17:45, 16.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Radnici Komunalnog preduzeća "Bobas" iz Kotor Varoša stavili su u funkciju vodovod u mjesnoj zajednici Vrbanjci, tako da je stotinu domaćinstava od danas ponovo opskrbljeno vodom.

Poplave su najviše štete nanijele stanovništvu u Čitluku, Šibovima, Novom Selu i Vrbanjcima, a poplavljena domaćinstva danas su posjetili načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i zamjenik načelnika Mladen Trivunović. 

"Evidentno je da su poplavljena domaćinstva pretrpjela ogromnu materijalnu štetu, a naša obaveza je da pomognemo svima u određenoj mjeri da saniraju oštećenja", rekao je Sakan. 

On je naveo da su komisije za procjenu štete na terenu i da će utvrditi činjenično stanje. 

"Do tada ćemo biti servis najugroženijim porodicama kako bismo stvorili uslove za normalan život", istakao je Sakan i podsjetio da je na području ove opštine poplavljeno više od 50 domaćinstava. 

Prema njegovim riječima, prioritet je da se očisti blato i izbaci mulj iz stambenih objekata, a zatim da se osigura nasip za poplavljena domaćinstva. 

"U mjesnoj zajednici Zabrđe mehanizacija će u toku sutrašnjeg dana popraviti oštećeni dio puta i postaviti betonski cjevasti propust kako bi nekolicina domaćinstava bila povezana privremenom putnom komunikacijom sa gradskim područjem", poručio je Sakan.