Doboj

Sanacija škola pred početak nove školske godine

  • 09.08.2019. 19:34

Do početka školske godine hodnici dobojske osnovne škole Vuk Karadžić biće okrečeni. Moleri vrijedno rade da đake dočekaju uredne prostorije. I učionice će da okreče, a sve zbog posljedica poplave. Radilo se brzo, nastava je kasnila  i zidovi se 2014. nisu dovoljno isušili. 

"I samim tim zidovi nisu bili dovoljno isušeni i vlaga, masna boja kada je nanešena zatvoreno je to sve i onda vremenom, na jednom mjesti saniramo, na drugom mjestu se pojavi ta ponovo pukotina i uvijek imamo šarene zidove“, kaže Ljubiša Blagojević, direktor OŠ Vuk Stefanović karadžić Doboj.

Još gore stanje je u područnoj školi u Kostajnici. Jedina je na dobojskom području  koja nema centralno grijanje. I krov je u lošem stanju, a bivši đaci kažu,  da se malo šta od 80-ih godina prošlog vijeka na tom objektu  uradilo. 

"Imamo ovdje oko 70 djece pohađa školu i poprilično je zapuštena. Nije se mnogo promijenilo sem možda podova, čak je škola nazadovala, imali smo ovdje biblioteku koja je bila jedna od najstarijih“, kaže Slobodan Jorgić, Kostajnica. 

Sredstvima iz kabineta predsjednika Srpske, u školi u Kostajnici su sanirani mokri čvorovi. Ministarstvo prosvjete je odobrilo dio novca za uvođenje centralnog grijanja. Ostatak obećava grad, iz čije će se kase dijelom finansirati i krečenje centralne škole. 

"Do sada smo izdviojili i predvidjeli da izdvojimo 30 .000 KM svakako da će grad Doboj nastaviti sa tim,e ja sam iuvijek spreman za dobre stavri da izdvojimo duplo a da se uradi kvalitetno“, kaže Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Svi đaci moraju imati jednake uslove, poručuje gradonačelnik. Kaže da će grad finansirati i autobusku liniju za prevoz đaka iz okolnih naselja u Kostajnicu. Zbog nespostojanja linije, iako pripadaju tom uposmom području,  djeca sada odlaze u gradske škole.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм