Šekovići

Samohranoj majci potrebna pomoć dobrih ljudi: Topli dom jedina želja

11:37, 19.01.2021.
Izvor: Srna
Tročlana porodica Rade Trišić živi od 100 evra (200 KM) koju dobija od opštine, u iznajmljenoj kući i da im je najpotrebniji krov nad glavom, ali i higijenski paketi, prehrambeni proizvodi, novčani prilozi.

Dvadesetogodišnji Mladen Milić iz Šekovića pozvao je sve humane ljude da pomognu samohranoj majci dvoje djece Radi Trišić iz Šekovića.

On je Srni rekao da je porodicu Trišić upoznao kao organizator humanitarne akcije “Za djecu Šekovića”, da ga je priča ganula i da je morao da uputi apel ljudima da pomognu napaćenoj tročlanoj porodici.

– Prikupljali smo zajedno sa šekovićkim Crvenim krstom novogodišnje paketiće za socijalno ugroženu decu, i tu sam došao do porodice Trišić koja jedva preživljava i kojoj je svaka vrsta pomoći od velike koristi – izjavio je Milić.

Za izgradnju kuće, kaže Milić, potrebno je da se angažuju svi, koliko god je ko u mogućnost, jer su uslovi u kojima živi porodica nedostojni čoveka.

Rada Trišić (40) iz dva braka ima dvoje dece, dvogodišnjeg Ostoju i petogodišnju Draganu, čiji očevi su preminuli, i od tada počinje njena borba za goli život.

Za Srnu ona je izjavila da ni do sada ne bi izdržala da nije bilo dobrih ljudi.

– Ostala sam bez oba muža sa malom decom, u ruševnoj kući u selu Cikote koju smo morali da napustimo i siđemo u Šekoviće gde živimo bez kupatila, u jednoj sobi u kojoj jedemo, spavamo, koja nam je sve -izjavila je Trišić.

Ona je navela da stanarinu, gazdi koji živi u Bijeljini, ne plaća jer je naišla na dobrog čovjeka, punog razumijevanja.

– Vidio je moju situaciju, rekao da plaćam samo struju, ono što potrošim, a i to sa mukom uspjevam. Idem u nadnicu, cijepam drva, gdje me ko pozove, radim sve samo da djeci obezbijedim bolje uslove za život – dodala je Trišić.

Ona je Srni izjavila da živi dan za danom, a ono što je brine je što će jednoga dana doći vrijeme da napuste tuđu kuću, a onda gde će, na ulicu.

Ljudi dobre volje koji žele da pomognu porodici Rade Trišić, mogu to učiniti na žiro – račun u Novoj banci broj 555 400 002 803 9026, na ime Rada Trišić, broj telefona + 387 66/ 393 – 629.