Kolona u Gradišci

Sa sezonom godišnjih odmora - stigle i gužve na granicama

  • 25.06.2019. 19:39

Počela je sezona godišnjih odmora, a počele su i gužve na graničnim prelazima. Na graničnom prelazu Gradiška danas smo zatekli najveću gužvu, kolona vozila nas je dočekala na samom ulazu u grad.

Vozači sve više koriste novootvoreni autoput Banjaluka-Doboj, kojim najbrže stignu do granice, pa je u Gradišci sve više automobila.

Dok se danas u ovom gradu čekalo i više od sat vremena, na graničnom prelazu u 60-ak km udaljenoj Kozarskoj Dubici, nije čekalo nijedno vozilo. Nadležni apeluju na građane da prije polaska na put provjere stanje i da, ukoliko je to moguće, koriste alternativne granične prelaze.

"Ovom prilikom bih preporučio građanima da koriste druge, alternativne prelaze, najveća gužva je na GP Gradiška. Dakle, prilikom putovanja da koriste GP Gradina i Kozarska Dubica", izjavio je Igor Kajtez, vršilac dužnosti komandira Jedinice Granične policije Gradiška.

Velike gužve nema ni na alternativnom prelazu Gradina, kao ni na prelazu u Kostajnici. Vozači su se, kažu, naoružali strpljenjem i spremni su i za veću gužvu.

Veliku pomoć onima koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i BiH odnedavno pružaju kamere na 12 graničnih prelaza u BiH. Auto-moto savez Republike Srpske je u funkciju pustio u mobilnu android aplikaciju koja nam pruža pregršt informacija. Pomoću nje možemo da pristupimo svakoj instaliranoj kameri i vrlo brzo provjerimo ima li gužve na nekom od prelaza. Takođe, dostupne su nam i informacije o stanju na putevima, SOS telefoni i kontakti AMS RS.

"Auto-moto savez Republike Srpske apeluje na sve vozače, pozovite broj 1285 ili informišite se putem internet stranice o stanju na putevima u BiH i izboru graničnog prelaza na koji vozač namjerava da pređe", rekao je Perica Pećanac, portparol Auto-moto saveza Republike Srpske.

Putnicima koji planiraju putovanje savjet da kreću na put u ranim jutarnjim časovima, te da provjere da li su im dokumenta, pasoši, lične karte i zeleni kartoni, važeći, kako bi im odmor otpočeo bezbrižno i bez dužih zadržavanja.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)