Saradnja Srpske i Rusije

Ruskoj publici predstaviti potencijal mladih Srpske

  • Извор: СРНА
  • 27.11.2021. 16:33

Predsjednik Skupštine Banjalučkog studentskog pozorišta Aleksandar Pejaković istakao je na sastanku sa direktorom Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duškom Perovićem značaj dobre saradnje Srpske i Rusije u oblasti kulture koja omogućava studentima i omladini da pokažu svoj umjetnički potencijal pred ruskom publikom.

Pejaković je prenio Peroviću utiske sa nastupa Banjalučkog studentskog pozorišta na prestižnom festivalu "Zlatni vitez", na kojem se publici predstavio komadom "Nakon predstave".

- Ponosni smo što su nas Rusi sa toliko ljubavi i poštovanja u pogledima, osmijesima i aplauzima dočekali na festivalu i srećni jer su naši glumci ispunili očekivanja u bratskoj nam Rusiji, pokazavši izuzetne glumačke sposobnosti - rekao je Srni Pejaković, koji je i direktor Međunarodnog festivala studentskih pozorišta Kestenburg.

On je posebno istakao značaj što se publici u Moskvi predstavila glumica Nadežda Kostić, čija je to diplomska predstava i u kojoj igra glavnu ulogu.

- Saradnju Studentskog pozorišta sa Predstavništvom Republike Srpske u Moskvi učvršćujemo i predstavljanjem predstojećeg festivala Kestenburg, za koje u Rusiji vlada veliko interesovanje - rekao je Pejaković.

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина