Romanija okovana snijegom, oprez u saobraćaju FOTO

08:04, 14.12.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Većina puteva u Republici Srpskoj jutros su prohodni, ali se saobraćaj, zbog snijega, odvija usporeno, posebno u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima, gdje na kolovozu ima desetak centimetara snijega, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Thumbnail

Iz Auto-moto saveza upozoravaju vozače da budu oprezni pri vožnji, jer na kolovozima ima snijega, pa su mokri i klizavi, posebno u višim predjelima. 

Thumbnail

Na području Romanije na snazi je zabrana saobraćaja za šlepere. Posebna pažnja vozačima se savjetuje na dionici od Han pijeska do Vlasenice, ta dionica je najopsnija i najvise je klizavo, pa se zbog poledicevozači upozoravaju na oprez.

U Federaciji BiH od jutros na kolovozima ima snijega, pa iz Auto-moto saveza savjetuju oprez na putevima na području Unsko-sanskog kantona, kao i na dionice Livno-Grahovo, Kazanci-Drvar /Resanovci/, Glamoč-Livno /Koričina/, Šujica-Livno /Borova Glava/, Bugojno-Kupres /Koprivnica/-Šujica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje /Makljen/, Sarajevo-Konjic /Ivan Sedlo/, Travnik-Donji Vakuf /Komar/, Srednje-Olovo /Nišići/-Kladanj, te na šire područje Ključa. 

U tim krajevima na dionicama u višim predjelima neophodno je korištenja lanaca za teretna vozila.

Na graničnim prelazima u BiH jutros zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na graničnom prijelazu Izačić, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tona.