Fond solidarnosti

Roditeljima oboljele djece besplatna psihološka podrška

  • 25.12.2018. 14:27

Na području cijele Republike Srpske od januara će biti obezbijeđena psihološka podrška i tretmani za roditelje ili staratelje djece koja su upućena na liječenje u inostranstvo, saopšteno je iz Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

Ovo je omogućeno Protokolom o saradnji koji su danas u Banjaluci potpisali vršilac dužnosti direktora Fonda solidarnosti Jasminka Vučković i predsjednik Društva psihologa Republike Srpske Dijana Đurić. 

Besplatni individualni psihološki tretmani kod diplomiranih psihologa biće obezbijeđeni već od januara za sve roditelje koji to budu željeli. 

Vučkovićeva je naglasila da je ovakav vid psihološke podrške veoma značajan za roditelje suočene sa bolešću djeteta, da bi pronašli snagu da izdrže nedaće i da bi djeci mogli pružiti ljubav i sigurnost. 

Ona je navela da će Fond solidarnosti o ovoj mogućnosti obavještavati sve roditelje čija su djeca obavljala ili će obavljati dijagnostiku ili liječenje posredstvom ovog fonda. 

"Ukoliko se ispostavi da im je potrebna psihološka podrška i ako roditelji pokažu interesovanje za ovaj vid pomoći, Društvo psihologa će im obezbijediti psihologa", dodala je Vučkovićeva i zahvalila Društvu psihologa Srpske za podršku roditeljima i radu ovog fonda. 

Đurićeva je izrazila uvjerenje da će mnogi roditelji iskoristiti mogućnost i prihvatiti psihološku podršku. 

"Na ovu ideju smo došli zajedno sa direktorom Fonda. Tu smo i da bismo razbili predrasude o traženju psihološke pomoći, jer ona u znatnoj mjeri može pomoći u prevazilaženju teških životnih situacija", rekla je Đurićeva. 

Fond solidarnosti finansira dijagnostiku ili liječenje djece do 18 godina u inostranstvu onda kada to nije moguće u Republici Srpskoj, niti posredstvom obaveznog zdravstvenog osiguranja. 

Do sada je ovaj fond finansirao dijagnostiku i liječenje 58 djece, za šta je izdvojeno oko 1,8 miliona KM. 

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина