Stevo Pašalić

Riješen problem korištenja dva fakulteta

  • 07.02.2019.13:46

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Stevo Pašalić potvrdio je Srni da je Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta na Palama zaključio danas sporazum o privremenom korištenju prostorija Pravnog i Ekonomskog fakulteta.

On kaže da se sporazumom koji je potpisao sa dekanima tri fakulteta legalizuje sadašnje korištenje prostorija Pravnog i Ekonomskog fakulteta za potrebe Fakulteta fizičkog vaspitanja i sport. 

Prema njegovim riječima, sporazum predviđa nastavak rada komisije koja treba da utvrdi da li su Fakultetu za fizičko vaspitanje i sport potrebne i dodatne prostorije u ovim zgradama. 

On je najavio da će u utorak, 12. februara, sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem biti potpisan sporazum o ustupanju prostora u sportskoj dvorani "Peki" za potrebe ovog fakulteta. 

"Nakon preuzimanja prostora počela bi adaptacija", rekao je Pašalić i dodao da će Univerzitet i finansijski pomoći da se ovom fakultetu obezbijede uslovi za rad. 

Dekan Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Borislav Cicović rekao je juče da je bio primoran da obustavi rad ove ustanove, jer su dekani Ekonomskog i Pravnog fakulteta, čije prostorije koristi i ovaj fakultet, isključili struju i zaključali učionice. 

On je rekao da su zgrade univerzitetske, ali da se, nažalost, pojedinci ponašaju kao da su privatne.