Donji Žabar

Riješen problem besplatnog liječenje u Brčkom

  • 09.02.2019. 20:40

Stanovnici Donjeg Žabara, Pelagićeva i šamačkih naselja Obudovac i Batkuša ponovo mogu da se besplatno liječe u distriktu. Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske ipak je produžio ugovor sa Zdravstvenim centrom u Brčkom. 

„Ovaj ugovor se počeo primjenivati od 1. februara ove godine i traje do kraja 2019. Osiguranici Fonda zdravstvenog osiguranja sa područja ovih opština, ukoliko su im potrebne usluge koje se pružaju u ovoj zdravstvenoj ustanovi, to pravo ostvaruju na osnovu uputnice porodičnog doktora", kažu iz FZO RS.

Obradvalo je to stanovnike tri posavske opštine. Već su se bili zabrinuli gdje će ići ljekaru.  

Zadovoljan je i načelnik Donjeg Žabara. Nikola Đokanović kaže da je riješen veliki problem opštine, jer su neki građani bili spremni i da promijene mjesto prebivališta. 

"Veliki je problem da se prođe pored Bolnice Brčko distrikta i da se ide u Bijeljinu, nekih 45 kilometara dalje, a Brčko distrikt nam je nekih 15 do 18 kilometara. Tu građani imaju ne sva liječenja, nego ona koja su priroitet, koja su hitna", kaže Nikola Đokanović, načelnik opštine Donji Žabar.

Prošlog mjeseca zbog neproduženja ugovora Fonda Republike Srpske i Zdravstvenog centra Brčko, 11.500 hiljada ljudi ostalo je bez prava na besplatnu sekundarnu zdravstvenu zaštitu u Brčkom. Zbog toga su bili prinuđeni da je potraže u najbližoj zdavstvenoj ustanovi u Republici Srpskoj ili da u Brčkom plate punu cijenu zdravstvene usluge.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм