Građani u strahu

Rijeka Željeznica srušila most na Ilidži VIDEO

  • 03.02.2019. 21:19

Vodena bujica srušila je pješački most na rijeci Željeznici koji povezuje naselja Lužani i Pejton na Ilidži.

Do urušavanja mosta čija izgradnja nije završena došlo je usljed porasta vodostaja rijeke, a što je rezultat obilnih padavina i topljenja snijega. 

Ekipe Civilne zaštite Kantona Sarajevo su na terenu. Kako je rekao direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Samir Džihić, u toku je formiranje štaba koji će odlučiti o narednim koracima. 

"Most je bio u fazi izgradnje, nije pušten u funkciju. Srednji dio konstrukcije je pao, večeras ne možemo raditi na sanaciji. Pokušat ćemo napraviti grudobran da ne dođe do izlijevanja vode iz korita i plavljenja poslovnih objekata koji se nalaze u blizini, sa desne strane Pejtona. Uslovi su nepovoljni, ali dat ćemo sve od sebe", kazao nam je Džihić. 

Prema informacijama koje je portal Klix.ba dobila, na mjestu događaja okupili su se mještani MZ Vreoca, koji su zabrinuti zbog opasnosti da Željeznica probije zaštitnu ogradu i poplavi naselje.

Prilikom rušenja mosta niko nije povrijeđen. Podsjećamo, Željeznica se danas izlila iz korita na Ilidži i poplavila okolno zemljište.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)