Dan vinogradara

Rezidbom vinove loze Podrum "Vukoje" obilježio Svetog Trifuna

  • 14.02.2019. 14:19

U Carskim vinogradima u Ušću kod Trebinja danas je Podrum "Vukoje 1982" počeo sa rezidbom vinove loze, čime je na simboličan način obilježio Svetog Trifuna - Dan vinogradara.

Direktor Podruma "Vukoje 1982" Radovan Vukoje istakao je da je ovo najljepši dan za sve vinogradare jer se za Svetog Trifuna vjeruje da pomaže svima koji imaju vinograde. 

On je istakao da se nada da će berba u 2019. godini biti na nivou prošle, što će omogućiti i značajne količine kvalitetnog i nadaleko poznatog vina iz ove vinarije. 

"Agrotehničke mjere u našim vinogradima u Zasad polju su pri kraju, a na ovom istorijskom lokalitetu, u Ušću, krenule su danas, gdje se orezuju čokoti žilavke - najznačajnije sorte u Hercegovini, koja je na ovom podneblju prisutna više od 2.000 godina", naveo je Vukoje. 

Prema njegovim riječima, ponosan je što je žilavka, koja je zaštitini simbol Carskih vinograda, od 2005. godine i na svjetskoj vinskoj karti. 

Vukoje je naveo da su dosadašnji vremenski uslovi bili prilično dobri zbog čega su na vrijeme počeli sa aktivnostima u svojim vinogradima i dodao da se nada da će lijepo vrijeme i u narednom periodu ići na ruku vinogradarima. 

U ovoj godini u Podrumu "Vukoje 1982" imaju cilj da prošire svoj novi proizvod - rakiju grozdu, kako bi i lozova rakija, kao i njihovo vino, bila zastupljena na tri kontinenta - Sjevernoj Americi, Evropi i Aziji. 

"Nastavljamo i sa višemilionskim ulaganjima u vinariju, destileriju i vinograde i zapošljavamo nove radnike. To je i naša obaveza kao svojevrsne lokomotive razvoja vinogradarstva i vinarstva u našoj zemlji", rekao je Vukoje. 

Podrum "Vukoje 1982" proizvodi ograničene količine vina od grožđa iz sopstvenih vinograda, a njihovi proizvodi su u više navrata dobijali najviše ocjene na priznatim svjetskim festivalima vina. 

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок