Restoran Agape nastavlja s radom u skladu sa propisanim mjerama

  • 07.04.2021. 16:47

Iz menadžmenta restorana Agape saopšteno je danas da ovaj restoran nastavlja sa radom u skladu sa svim propisanim mjerama za sprečavanje širenja virusa korona, kao i svim drugim zakonskim propisima.

U saopštenju se navodi da nijedna izvršna mjera bilo kojeg inspekcijskog organa o zatvaranju i zabrani rada restorana nije na snazi, a da su informacije o zabrani zatvaranja dio prerano pripremljenih i objavljenih medijskih izvještaja. Izražavaju nadu da je u pitanju nenamjerna greška Odjeljenja za inspekcije poslove Gradske uprave Banjaluka.

U saopštenju se podsjeća da je gradsko Odjeljenje za inspekcijske poslove juče oko 20.00 časova odlučilo da zatvori i zabrani rad restoranu Agape u tržnom centru Delta Planet na sedam dana, a nakon obavljene kontrole prema prijavi, kako je navedeno, "radnika Odjeljenja komunalne policije".

- Prema navodima iz zapisnika Odjeljenja za inspekcijske poslove, prekršili smo mjeru za ublažavanje širenja virusa kovid 19 koja predviđa da bašta lokala mora biti otvorena sa najmanje tri strane. Pet od deset šajbi u bašti lokala bilo je otvoreno u trenutku dolaska inspekcije, a u bašti od 200 kvadratnih metara je bilo 11 gostiju - navodi se u saopštenju.

Iz menadžmenta ovog restorana dodaju da zapisnik Odjeljenja za inspekcijske poslove potvrđuje da su se gradski inspektori u 21.50 časova konsultovali sa glavnim Republičkim zdravstvenim inspektorom, nakon čega je utvrđeno da nije napravljen nijedan prekršaj za koji je previđena mjera zatvaranja lokala i zabrane rada.

- Potom je gradsko Odjeljenje u zapisnik navelo da će zbog dijela zatvorene staklene šajbe vlasnicima biti izdat prekršajni nalog, a ne zabrana rada i zatvaranje, kakva je bila prvobitna namjera Odjeljenja - dodaje se u saopštenju.

Menadžment Agapea poručuje da će ovaj restoran, koji od otvaranja bilježi brojne posjete inspekcije prema različitim prijavama, nastaviti, kao i do sada, da posluje u skladu sa svim važećim propisima, potrebama i željama svojih gostiju, te interesima svojih 60 zaposlenih.

- Ukoliko se u bilo kojem trenutku utvrdi da smo prekršili neku od mjera, snosićemo posljedice i preuzeti odgovornost da budemo primjer svim ugostiteljima da mjere moraju da se poštuju u interesu zdravlja svih naših gostiju, zaposlenih i društva u cjelini - navodi se u saopštenju.

Menadžment Agapea izražava nadu da će "inspekcije objektivno utvrditi da nisu ugrozili zdravlje gostiju i zaposlenih, te da će, kao i do sada, ostati pozitivan primjer za poštovanje svih propisa, uprkos brojnim prijavama i inspekcijskih kontrola koje su dio svakodnevice od otvaranja restorana".