Dragan Bogdanić u Milićima

Renovirane prostorije Centra za socijalni rad

  • 20.07.2018. 16:33

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je danas u Milićima da su zahvaljujući dobrom odnosu lokalne zajednice i preduzeća sa područja te opštine renovirane prostorije Centra za socijalni rad, od čega će imati koristi svi korisnici socijalne zaštite.

Bogdanić je prisustvovao danas u Milićima obilježavanju 25 godina postojanja i rada Centra za socijalni rad u Milićima, te otvaranju renoviranih prostorija te ustanove u koje je Kompanija "Boksit" uložila oko 90 hiljada KM. 

"Mislim da je ovo dobar način kako se i u lokalnim zajednicama mogu stvarati dobri uslovi, ne samo u oblasti socijalne zaštite, već i u drugim oblastima", izjavio je ministar Bogdanić. 

Kompanija "Boksit" već 25 godina, od kada je formirana opština Milići, podržava i pomaže rad lokalnih ustanova i instutucija, uključujući i ustanove iz oblasti socijalne zaštite, rekao je novinarima predsjednik Kompanije Rajko Dukić. 

On je objasnio da je Centar Kompaniji ustupio prostorije u prizemlju Doma zdravlja u Milićima, u kojima se donedavno ova ustanova nalazila i koje su bile neuslovne za rad Centra, dok je za uzvrat "Boksit" prihvatio da im obnovi i opremi prostorije u zgradi, koja je vlasništvo opštine. 

"Dogovorili smo da opština ovaj objekat ustupi bez nadoknade Centru za socijalni rad, a Kompanija je obavila njegovu kompletnu adaptaciju. Ubijeđen sam da su oni ovim dobili mnogo i kada je riječ o unutrašnjem prostoru, ali i vanjskom ambijentu", rekao je Dukić. 

Direktor Centra za socijalni rad u Milićima Vladan Trivković novinarima je rekao da zaposleni u toj ustanovi imaju sreću što opština ima jaku privredu koja je voljna da podrži rad Centra. 

Pored poslova koje proizilaze iz osnovnih prava iz oblasti socijalne i dječije zaštite Centar u Milićima razvio je širok dijapazon proširenih prava, rekao je Trivković. 

"To se ogleda najviše u izdvajanju novčanih sredstava za potrebe novorođenčadi, prevoza djece sa smetnjama u razvoju, subvencionisanja komunalnih usluga i drugo", rekao je Trivković. 

Današnjoj svečanosti u Centru za socijalni rad prisustvovali su poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković, načelnik opštine Milići Momir Lazarević, te predstavnici lokalnih ustanova i preduzeća. 

Povodom jubilaja milićki Centar dodijelio je posebnu zahvalnicu predsjedniku Kompanije "Boskit" Rajku Dukiću, te najstarijoj radnici ove ustanove Spomenki Durmić.