Ukrinici kod Teslića

Renovirana područna osnovna škola  

  • 24.05.2019. 19:30

Od temelja pa do krova, kompletno je renovirana područna osnovna škola u Ukrinici kod Teslića. Đaci kažu da im je sada sve baš kako treba. 

"Možemo u miru da radimo, nove prozore imamo, ništa ne curi, i sada je puno bolje," rekla je Sara Ivanović, učenica.

"Nama se najviše dopada što su nam uradili fasadu i krov. Sada će biti mnogo lakše, kada je padala kiša prokišnjavalo je, pa nam je smetalo," kaže Tijana Kovanović, učenica. 

U školsko dvorište, na svečano otvaranje škole, stigli su i mještani Ukrinice, okolnih sela i mnogobrojni gosti. Drago nam je to što će djeca imati bolje uslove za rad, poručuju roditelji. 

"Znači puno, u zadnje vrijeme su radili, što je najbitnije WC, renovirali su i okrečili. To najviše znači. A, naravno i izgled škole sada je ljepši, učionice i sve," rekla je Biljana Puljić, roditelj. 

Proslavili su to učenici i uz bogat kulturno-zabavni program. Sa djecom su kolo zaigrali direktor škole i mještani. Škola u Ukrinici obnovljena je sredstvima Vlade Republike Srpske. 

"Renovirali smo temelj, zamijenili kompletnu stolariju, koja je bila u jako ruševnom stanju, pokrili, nova stolarija i izvršili zamjenu ograde. Tako imamo ovdje novu metalnu ogradu," rekao je Ostoja Marković, direktor Osnovne škole „Jevrem Stanković“, Čečava.

Tu područnu školu pohađaju 24 učenika. Malo ih je, ali nadamo se da će đaka biti više, poručuje direktor škole. U centralnoj školi u Čečavi, odmah poslije otvaranja škole u Ukrinici, đaci su proslavili Dan škole i Dan učeničkih postignuća. 
 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)