Kotor Varoš

Renovirana ginekologija Doma zdravlja

  • 28.08.2019. 17:04

U kotorvaroškom Domu zdravlja "Sveti Pantelejmon" počela je sa radom ginekologija koja je zajedno sa laboratorijom renovirana sredstvima Vlade Republike Srpske od 250.000 KM.

Direktor Doma zdravlja Vladimir Bibić rekao je da je uz pomoć Vlade Srpske ginekologija u potpunosti adaptirana, što podrazumijeva kompletne građevinske radove, a Dom zdravlja je vlastitim sredstvima kupio nov namještaj i dio opreme.

"Zahvaljujući ovoj investiciji imaćemo bolje uslove za pacijente, a posebno me raduje što će trudnice imati mogućnost pregleda i vođenja trudnoće posredstvom novog savremenog ultrazvučnog aparata", istakao je Bibić, navodeći da je ultrazvučni aparat donirala kotorvaroška fabrika obuće "Sportek".

On je podsjetio da je prilikom prošlogodišnje posjete Kotor Varošu tadašnjeg premijera Srpske Željke Cvijanović i ministra finansija Zorana Tegeltije dogovoreno da građevinskim radovima budu obuhvaćeni laboratorija i ginekologija, te naglasio da će se i u narednom periodu raditi na obnavljanju opreme i adaptaciji objekata.

"Poslije rekonstrukcije i otvaranja nove laboratorije i ginekologije radićemo na adaptaciji stomatologije, koja je smještena u dotrajalom objektu, a predstoji nam i nabavka nove opreme. Realizacijom ovih projekata dobićemo reprezentativan objekat na ponos svih naših sugrađana", rekao je Bibić.

On je istakao da se investicije realizuju bez kreditnih zaduženja i da, uprkos velikim ulaganjima, sve obaveze prema zaposlenima i državi izmiruju na vrijeme.  

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.