Petrovo

Realizovani projekti vrijedni više od 100 hiljada maraka

  • 01.10.2018. 19:27

Projekti vrijedni više od 100.000 maraka realizovani su ove godine u Petrovu. Rezultat su saradnje lokalne zajednice i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Srpske. Nabavljeni su kamion za odvoz smeća i novi kontejneri, izrađen elaborat za deponiju.

"Mi imamo deponiju koja ne ispunjava sve uslove, prema elaboratu koji je napravit više od 200 000 KM neophodno za sanaciju i konzerviranje te deponije", kaže Ozren Petković, načelnik opštine Petrovo.

Radovi su u planu za narednu godinu, a osim uklanjanja deponije, gradiće se reciklažni centar. Uz rješavanje ekoloških problema, saradnja se nastavlja i na polju energetske efikasnosti. Osnovna škola Sveti Sava u Kakmužu, dobiće novi izgled. 

"Izradu izolacije fasade, zamjenu prozora i krova, kako bi i ova škola bila energetski opremljena, kako bi poboljšali uslove za korisnike ovog objekta", rekao je Srđan Todorović, direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS.

Utopljavanje škole, počeće naredne godine, a zavisno od projektne dokumnetacije, koštaće 300 do 500 hiljada maraka. Sredstva će obezbijediti Fond,  Ministarstvo za prostorno uređenje i UNDP. U planu je isti posao i na zgradi opštine, vrijedan  280 000 maraka.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?