Doboj

Rastu cijene vode, odvoza smeća i grijanja

  • 30.04.2019. 16:56

Voda, odvoz smeća i grijanje u Doboju poskupljuju za 10 procenata. Grijanje po kvadratu od iduće sezone ide na 2,80 KM i drugo je poskupljenje za godinu dana. 

Aprila prošle godine, grijanje je skočilo za 12 procenata. Razlog su cijene energenata. 

"U februaru mjesecu došlo je do poskupljenja električne energije 5 odsto samim tim mora i toplana da poveća svoje cijene", kaže Slađan Jović, dirkektor Gradske toplane Doboj. 

Isto se pravdaju i komunalci. Cijenu odvoza smeća nisu mijenjali 4 godine, i sa 3,34 marke po domaćinstvu, više ne mogu da posluju, pa je dižu 10 odsto. Kubik vode i kanalizacije za domaćinstva biće 1,90 KM. 

Vodovod povećanjem planira da finansira gradnju novih bunara. Obrazloženja realna, kažu odbornici, pa su uz poneku raspravu odluke osvojili jednoglasno. 

"Javna preduzeća su neprofitabilna, da ona služe kao servis građana i da njihov bilans na kraju treba da bude nula", kaže Slobodan Vasiljević odbornik PDP u SG Doboja.

"Mislim da će mnogo teže odluki da podnesu privrednu subjekti jer je kod njih mnogo veće povećanje, odnosno 10 odsto, ali im je cijena generalno veća", rekla je Sanja Vulić, predsjednik Kluba odbornika SNSD u SG Doboj. 

Nadamo se da će odluka biti privremena. Nije morala odmah poslije izbora, dodaju još odbornici. Prvi čovjek grada poručuje, nastojaćemo da je najugroženiji ne osjete. 

"Napravijećemo jasne kriterije gdje ćemo kroz subvencije svakako pomoći tom socijalno ugroženim stanovništvu kako ne bi osjetili ovaj udar ili nepopularnu mjeru", ističe Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

I nakon  poskupjenja, Doboj, uvjeravaju gradske vlasti, ima najniže cijene vode i grijanja. Jerinić poručuje da će imati i čiste ulice. Komunalnom preduzeću, to što ih ne pere, više neće praštati.

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина