Veliko interesovanje za nova zanimanja

Radnički univerzitet hvata korak s vremenom

  • 27.10.2018. 19:46

Radnički univerzitet u Banjaluci odlučio je da se ozbiljnije uhvati u koštac sa problemom nedostatka radne snage u deficitarnim zanimanjima za kojima, već neko vrijeme, vapi tržište rada. Uveli bi nove smjerove uz modernu obuku i više praktične nastave.

"Postoji veliko interesovanje za zanimanja iz oblasti drvne industrije, metalske industrije, iz obućarskog sektora, IT sektora i tekstilne industrije. Znači, najveći akcenat se stavlja na te oblasti gdje smo već obavili određene razgovore sa pojedinim privrednicima koji su spremni da sarađuju s nama, da nam obezbijede prostor gdje će se odvijati praktična nastava", kaže Bosiljka Radić, direktor JU Radnički Univerzitet

Pored transformacije u smislu novih smjerova i načina obuke, bitna je i suštinska, kažu u Gradskoj upravi. Ona podrazumijeva razgovor sa velikim brojem privrednika, osluškivanje njihovih potreba i odlučivanje o konačnim zanimanjima i poslovima kako bi se povećao broj zaposlenih.

"Po prvi put jedna javna ustanova je izašla i potražuje sredstva od određenih organizacija u vidu određenih projekata da bi riješili problem određenih privrednika u pogledu zapošljavanja kvalifikovane radne snage", izjavio je Zoran talić, predsjednik Skupštine grada Banja Luka

Radnički univerzitet, u vezi ovih planova, čeka odobrenje Zavoda za obrazovanje odraslih. Direktorka kaže da sa novim idejama planiraju i promjenu naziva ustanove.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)