Gacko ostaje bez vode

Radnici "Vodovoda" u ponedjeljak stupaju u generalni štrajk 

  • 08.12.2018. 19:32

Štrajkovi u Gacku ne prestaju. Radnici tamošnjeg Vodovoda traže četiri neisplaćene plate pa su ovih dana u štrajku upozorenja. Niko od nadležnih na njih nije okrenuo glavu zato u ponedjeljak stupaju u generalni štrajk. Prijete da će obustaviti isporuku vode na području cijele opštine.

"Moraćemo jer kao što se već zna nemamo četiri plate, o ostalom i da ne govorim. Tražili smo načlnika nije se ni juče pojavio," kaže Pero Mrkajić, predsjednik sindikata Vodovoda Gacko.
 

"Mi smo zakazali, čak imamo i pisani dopis sekrtarici njegovoj, da ćemo svaki dan dolaziti pred njegov kabinet od devet časova pa na dalje, čekajući da nas primi na razgovor o rješavanju naše situacije. Šta dalje veoma je  nezgodno pogotovo u ovom vremenu," rekao je Boško Bejat, radnik Vodovoda. 

Ova plata mnogima je jedini izvor prihoda. Snalaze se kažu na sve načine, šta i kako dalje niko ne zna. Svi uglas poručuju da su na rubu egzistncije.

"Mi petnaest godina nemamo topli obrok, znači nemamo ništa osim gole plate i mi se ne bunimo samo da nam je ta plata redovna, ali nemamo ni to," kaže Koviljka Andrijašević.

"Očigldno mi sami ne možmo ništa, treba nam pomoć, ovaj put socijalna pomoć u pravom smislu te riječi. Evo tu smo gdje smo," rekla je Dajana Šuković. 

Za sve je kriv maćehinski odnos gatačkih vlasti kažu radnici. Dug preduzeća je preko milion maraka što je više od polovine kapitala gatačkog Vodovoda. Najveći problem je višak radnika tvrde nezadovoljni Gačani.

Radnici gatačkog vodovoda svoja prava traže u zgradi gatačke administracije, ali na razumjevanje nisu naišli. 

Prije Vodovoda u generalnom štrajku su bili i radnici tamošnjeg komunalnog preduzća, dobili su dvije zaostale plate, ali konačno rješnje nisu. O štrajku već uveliko pričaju i u Turističkoj organizaciji, a ljuti su i vatrogasci. Pa su tako u nekad najbogatijoj opštini Hercegovine štrajkovi postali svakodnevnica.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)