Gacko

Radnici Vodovoda ponovo stupaju u štrajk

  • 13.11.2019. 13:52

Radnici gatačkog Vodovoda ponovo će zbog neisplaćenih plata stupiti u generalni štrajk najavljeno je danas iz sindikalne organizacije ovoga preduzeća.

Na sastanku su odlučili da u generalni štrajk stupe u utorak 19. novembra.

"Usled višegodišnje krize koja je trenutno eskalirala i nemogućnosti nalaženja rješenja od strane poslodavca, Nadzornog odbora i predstavnika državnog kapitala Opštine Gacko i same opštinske vlasti, radnici Vodovoda na čelu sa Sindikalnom organizacijom i štrajkačkim odborom primorani su da stupe u štrajk", navodi se u saopštenju sindikata gatačkog Vodovoda.

Još se ističe da su radnici ovoga preduzeća posljednju platu primili za jun ove godine, a da topli obrok i regres nisu primili godinama unazad. Zato imaju jasne zahtjeve.

"Isplata plate za jun i avgust 2019. godine do 19. novembra, a one za septembar i oktobar do 15. decembra. Traže se i pregovori oko cijene rada i pravilnije raspodjele plata ali i isplata sindikalne članarine radnicima", stoji u saopštenju.

Ističu da je 56 porodica u Gacku zbog ćutanja nadležnih i zbog toga što odgovorni nisu ispunili svoja obećanja dovedene u bezizlaznu situaciju.

"Zbog svega navedenog radnici "Vodovoda" ostaće istrajni u navedenim zahtjevima i ovaj put ne pristaju na kompromis", stoji u saopštenju.

Тагови: