"Trupci i motorka"

Radnici šumskih gazdinstava pokazali znanje i vještinu

  • 18.08.2019. 20:09

Sjekači - motoristi iz jedanest šumskih ganzistava JP Šume RS na takmičenju u Rogatici pokazali su znanje i  vještinu u jednom od najopasnijih i najtežih zanimanja. 

Šumari su promovisali prevencija nezgoda i razmjena iskustava.

“Cilj okupljanja je da se promoviše sjekačka struka i druženje i razmjena iskustava između šumskih gazdinstava javnog preduzeća", kaže Milan Tepić, izvršni direktor za proizvodnju JP šume RS.

Treće takmičenje šumarskih radnika JP Šume RS organizovano je u Rogatici povodom Dana opštine i krsne slave Preobraženje Gospodnje. Načelnik opštine Milorad Jagodić zahvalio je šumama što su prepoznale da su takmičenja i druženja značajna za bolji i uspješniji rad JP preduzeča Šume RS.

“Mislim da je za svaku pohvalu što javno preduzeće ušlo u zanavljanje takmičenja šumarskih radnika koje bilo tradicionalno ranijih godina. To je jedan običaj koji je za šumare potreban drušenje prije svega i za toga rezultati neka budu kakvi budu", kaže Milorad Jagodić, načelnik opštine Rogatica.

Trideset tri sjekača iz jedanest gazdinstava u dva takmičarska dana odmjerili su snagu u disciplinama obaranje stable, okretanje vodilice, zamjena lanca, kombinovano i precizno prerezivanje i kresanje grana.

“Cilj ovog takmičenja da se pokažu vještine i da se okušamo ko je bolji da se družimo i upoznamo kolege iz drugih gazdinstava", kaže Velibor Bodiroga, ŠG Maglić Foča.

“Ovo mi je prvi put da se takmičim cilj mi je da osvojim prvo mjesto iako ima još dobrih kolega", kaže Srđan Pavlović, ŠG Maglić Foča.

Domaćin trećeg takmičenja sjekača motorista JP Šume RS je ŠG Sjemeć Rogatica i opština Rogatica. Organizator i pokrovitelj JP Šume RS.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић