Podijeljenja obavještenja o razlozima za otkaz

Radnici ŠG "Klekovača-Potoci" ne odustaju od zahtjeva za smjenu direktora

  • 16.11.2018. 11:02

Radnici Šumskog gazdinstva /ŠG/ "Klekovača-Potoci" iz Istočnog Drvara nastavili su proteste koji traju 17 dana, poručivši da neće odustati od zahtjeva za smjenu vršioca dužnosti direktora Nikole Jankovića.

Predstavnik Sindikata ovog ŠG Radenko Bosnić rekao je Srni da radnici dostojanstveno traže zaštitu svojih prava. 

"Hladno je, ali to nas ne sprečava da stojimo ispred Uprave. Radnici su na izmaku snage, i fizički i psihički, ima i onih koji su pred penzijom, ali svakodnevno stoje sa nama", naveo je Bosnić. 

Sindikat radnika tvrdi da je Janković otpustio najmanje 20 radnika iz Drvara i Istočnog Drvara, a zaposlio 30 novih radnika iz drugih opština, najviše iz Ribnika. 

Sindikat navodi da je Janković juče uručio devet obavješetenja radnicima da postoje razlozi za otkaz, uz obrazloženje da su odbijali da izvršavaju radne obaveze. 

Jedan od nezadovoljnih radnika Radovan Zorić rekao je Srni da je Janković "vrijeđao radnike, porodice poginulih boraca i drvarsku djecu". 

"Ja sam član porodice poginulog borca, izgubio sam brata u proteklom ratu. Borili su za Republiku Srpsku i dali svoj život. Molio bih sve nadležne institucije da nam pomognu u rješavanju ove situacije", kaže Zorić, koji dodaje da radnici žele normalan život. 

Za vršioca dužnosti direktora ŠG "Klekovača-Potoci" u Istočnom Drvaru Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske predložilo je Milana Kecmana iz ovog ministarstva. 

Kecman je trebalo da preuzme dužnost 14. novembra, ali se to nije dogodilo jer je komisija preduzeća "Šume Republike Srpske" za tu poziciju predložila Nikolu Stojakovića, ekonomistu iz Ribnika. 

Resorno ministarstvo treba da utvrdi zbog čega je Uprava "Šuma" predložila rješenje za v.d. direktora ŠG koje nije usaglašeno sa resornim ministarstvom. 

Nikola Janković ranije je rekao da direktore šumskih gazdinstava, imenuje i razrješava Uprava "Šuma", odnosno generalni direktor, a ne resorno ministarstvo, i da priznaje samo rješenje generalnog direktora o njegovoj smjeni. 

Radnicima podršku daju novoizabrani poslanik SNSD-a u parlamentu Republike Srpske Nikola Špirić, načelnik Drvara Goran Broćeta, načelnik Istočnog Drvara Milka Ivanković, Sindikat Šumskog gazdinstva "Klekovača-Potoci" u Istočnom Drvaru i delegat Srpskog kluba u Domu naroda prlamenta FBiH Mile Marčeta.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник