Direktor zabranio sipanje goriva u autobus

Radnici ŠG "Klekovača-Potoci" ne mogu na posao

  • 06.11.2018. 19:35

Radnici Šumskog gazdinstva Klekovača-Potoci koji putuju iz Drvara danas nisu mogli do zgrade gazdinstva u Istočnom Drvaru.

Iz sindikata kažu da im vršilac dužnosti direktora, Nikola Janković ni danas, kao ni prethodnih dana, nije dozvolio da sipaju gorivo u autobus kojim su do sada putovali na posao. 

"Već nekoliko dana taj isti direktor ne dozvoljava da mi sipamo gorivo u autobus. Mi skupljamo novac i sipamo sami gorivo. Pa vjerovatno je taj naš direktor vidovit, pa tako da on zna unaprijed da li mi dolazimo da protestujemo ili da radimo. Ne znam kako on misli da mi radimo ako nemamo čim doći na posao", istakao je Radenko Bosnić, predsjednik sindikata Šumskog gazdinstva Klekovača-Potoci. 

Janković je, u kratkom telefonskom razgovoru, poručio da nije istina da je radnicima zabranio da sipaju gorivo. Tim što radnici ne rade već nekoliko dana, samo čine štetu za proizvodnju, poručio je novioizabrani direktor. Tako ne misli načelnica opštine Istočni Drvar. 

"U šumskom gazdinsvu je i dalje v.d direktor Nikola Janković, zajedno sa svojim saradnicima koji i dalje sprovode takvu politiku da onemogućavaju drvarčanima da dolaze na posao samim tim što im ne daju gorivo za prevoz. Radnici su samo tražili podršku i mi smo im to pružili. I dalje ćemo pružati podršku drvarskom narodu, povratničkom narodu. Jer to je naša politika od 1996. godine", Milka Ivanković, načelnik Istočnog Drvara. 

Problemi u Šumskom gazdinstvu počeli su još prije sedam dana, kada je veći dio radnika počeo da protestuje. Janković je, kažu, otpustio sezonske radnike iz Drvara, kako bi zaposlio druge iz Ribnika.