Nova obećanja 

Radnici gatačkog "Vodovoda" prekinuli štrajk

  • 18.03.2019. 19:29

Poslije samo tri sata radnici gatačkog Vodovoda prekinuli su generalni štrajk. Moratorijum je uslijedio nakon sastanka sa načelnikom opštine. Milan Radmilović ni ovoga puta nije štedio obećanja. Radnici kažu da vjeruju. 

"Mi smo dobili čvrsta uvjerenja da ćemo dobiti i novembarsku platu u punom iznosu, a ostalo ide u dogovoru. Dobili smo od načelnika opštine obećanja za određene poslove," kaže Boško Bejat, radnik "Vodovoda" Gacko. 

"Ja vjerujem da će  biti dio obećanja ispunjen, vjerujem da će čovjek koliko mogne pokušati da čupa, ipak je ovo preduzeće od prioriteta, sramota je da se dešava ovako nešto sa "Vodovodom", rekla je Nataša Todorović, njegova radna kolegica.  

Ovo su samo usmena obećanja, ukoliko ih ne ispune za 15 dana opet smo u generalnom štrajku, poručuju radnici. Načelnik pred kamere nije želio, ali jeste njegov zamjenik.

"Opština će osim granta koji je planiran, i u potpunosti isplaćen, isplatiti sve obaveze prema preduzzeću koje ima i uvesti preduzeće u radove rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, koja će biti u ovoj godini nešto oko 160 hiljada maraka," rekao je Radoica Antunović, zamjenik načelnika opštine Gacko. 

Opet su sve oči uprte u direktora Gorana Lučića. Sa novinarima nije htio da razgovara. Ništa raspoloženiji nije bio ni za razgovor sa predstavnicom granskog sindikata. 

"Veoma loš odnos direktora "Vodovoda" Gacko prema radnicima, bile su određene prijetnje i ucjene otkazima i svašta nešto," rekla je Dragana Vrabičić, predsjednica Sindikata radnika građevinarstva i stambeno-komunalnih djelatnosti Republike Srpske. 

Ukoliko ne prekinete sa štrajkom, nećete dobiti ništa, dobićete otkaze, više puta je radnicima ovih dana ponavljao direktor Goran Lučić. No bez obzira na prijetnje radnicima i milionske dugove, Lučić ima podršku gatačkih čelnika.
 
"Direktor preduzeća ima moju ličnu podršku," rekao je njegov zamjenik Radoica Antunović.

O ponašanju direktora, radnici ne smiju pričati. Kao kadar SDS Goran Lučić je na čelu gatačkog "Vodovoda" skoro 15 godina.   

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Емисија: Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.