Obećana jedna plata

Radnici gatačkog "Vodovoda" odustali od štrajka

  • 10.12.2018. 19:21

Načelnik opštine Gacko konačno je saslušao probleme radnika tamošnjeg "Vodovoda". Iza zatvorenih vrata više od sat vremena pričalo se o radničkim mukama. Milan Radmilović obećao je da će im ovih dana isplatiti jednu, od četiri neisplaćene plate, obećao im je i više poslova u narednoj godini. Zato nećemo u generalni štrajk, ali nećemo ni odustati od svojih prava, poručuju nezadovoljni radnici. 

"Mi ne posustajemo, normalno je da vjerujemo što kažu, čovjek se drži za riječ. Imamo od načelnika obećanje da će stati iza nas, da će nas pomoći, a pokušaće nešto i kreditnim zaduženjima," kaže Boško Bejat, radnik "Vodovda" Gacko.

"Konačno rješenje zaista mislim da niko ovdje trenutno ne vidi, ali na neke duže staze ja se nadam ipak da će ovo preduzeće opstati," rekla je Anđa Milošević, radnica "Vodovoda". 

Dug "Vodovoda" u Gacku je preko milion maraka, radnicima kasne četiri plate, a ni doprinosi nisu redovno uplaćivani. U znak protesta, radnici su od prošlog utorka na kratko obustavljali rad i dolazili na razgovor kod Radmilovića. Na radnom mjestu zatekli su ga tek danas.

Osim što nam nije dozvolio da uđemo u njegov kabinet i snimimo kadrove sastanka sa nezadovoljnim ranicima gatačkog "Vodovoda" prvi čovjek opštine, Milan Radmilović, ali i njegovi najbliži saradnici ponovo nisu bili spremni za odgovore pred kamerom. 

Milan Radmilović danas je ugasio vatru ali ne i požar, kažu u opoziciji. Ovaj maćehinski odnos gatačkih čelnika prema preduzećima i ustanovama traje više od decenije, vrijeme je da se nađe dugoročno rješenje upozoravaju u SNSD-u. 

"Po stavu i mišljenju SNSD OO Gacko jedino rješenje za sve te ustanove i javna preduzeća je da se kroz budžet omogući ljudima što više radova, što više poslova, da bi ti ljudi mogli da zarade svoju platu. Sve ostalo je samo gašenje požara, kupovina ljudi, kupovina vremena i ništa drugo," rekao je Vasilije Lažetić, odbornik SNSD Gacko. 

Samo u ovoj godini, gatačke vlasti potrošile su više od 10 miliona maraka. Većina para iz budžeta ide za plate radnika, tvrdi opozicija. Već uveliko se po Gacku šuška da je ovogodišnja izborna kampanja bila skuplja od prethodnih i da je presušila opštinski budžet.

Тагови:
  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)