Teslić

Radnici Centra za socijalni rad čekaju plate

  • 16.12.2019. 19:28

Već dva mjeseca nismo dobili plate, pričaju ogorčeni radnici teslićkog Centra za socijalni rad. Kažu, kap je prelila čašu. Rješenje problema se ne nazire, a egzistencija njihovih porodica dovedena je u pitanje.

Tvrde, to je klasičan primjer diskriminacije lokalne vlasti prema toj ustanovi i njenim radnicima jer se plate uredno isplaćuju u drugim javnim ustanovama koje se finansiraju iz lokalnog budžeta.

"Mi smo kao sindikalna organizacija dostavljali nekoliko dopisa načelniku opštine gdje smo isticali i nastojali da to rješimo kao profesionalci i ljudi, da se ne upliću druge organizacije i ustanove na korektan način. Međutim, ovo se odužilo, radnicima je potpuno ugrožena egzistencija", rekla je Dragica Buzaković, zamjenik direktora Centra za socijalni rad opštine Teslić.
 
Zbog toga su se radnici za pomoć obratili Sindikalnoj organizaciji zdravstvenih radnika i socijalne zaštite Srpske. U Teslić je stigao i Milenko Granulić, predsjednik tog Sindikata. Sastao se sa radnicima Centra, a potom i sa Milanom Miličevićem, načelnikom opštine. Iza zatvorenih vrata, dugo su razgovarali. Granulić kaže, osnovna prava radnika su ugrožena. 

"Ono što smo dogovorili sa načelnikom je rečeno da će sutra u toku sutrašnjeg dana finansijska služba opštine i centra sjesti da uporede neke papire i da pokušaju naći rješenje da se isplati bar jedan dio akontativne plate da bi se poklopili krediti koji radnici imaju", istakao je Milenko Granulić, predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske. 

Milan Miličević pred kameru nije htio. Zabranjeno je bilo i snimanje kadrova tokom sastanka u njegovom kabinetu, pa čak i upotreba opštinske sale u kojoj se inače daju izjave za medije. Tako smo Granulića i nezadovoljne radnike dočekali ispred opštinske uprave. 

Kako nezvanično saznajemo, Miličević je na sastanku radnike prvo kritikovao jer su o svemu progovorili u medijima. Teslićki načelnik ATV-u dostavio je dopis u kojem se, između ostalog kaže, da nije riječ o političkoj odmazdi i ponižavanju radnika. 

"Na kraju želim da istaknem da potpuno razumijem probleme u kojima su se, bez svoje krivice, našli zaposleni u Ustanovi, ali i pored toga, kao jedini način rješenja ovog problema vidim u usvajanju rebalansa budžeta za 2019-tu godinu", naglasio je Milan Miličević, načenik opštine Teslić. 

A, kako bi usvojili nacrt rebalansa budžeta za 2019-tu i nacrt budžeta za 2020-tu godinu, odbornici u lokalnom parlamentu čekali su na načelnika opštine. Prekidali su sjednicu dva puta i pozivali Miličevića da prisustvuje sjednici. On, i pored svega, nije došao. Miličević na zasjedanja lokalnog parlamenta ne dolazi već duže vrijeme. U međuvremenu, i rok za usvajanje rebalansa je istekao. 

 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.