Putevi suvi, jak vjetar na području Kneževa

  • 12.03.2021. 07:03

Kolovozi su jutros pretežno suvi, saobraćaj se odvija nesmetano, a vozačima na području Kneževa skreće se pažnja na povremeno jak vjetar, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Povećana je opasnost od odrona, posebno na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje.

Vangabaritni teret prevozi se dionicom Ledenice-Crkvine-Doboj-Karuše, pa se vozačima skreće pažnja da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na putevima na kojima se izvode radovi, obavezno je poštovanje privremene saobraćajne signalizacije.

Radovi su aktuelni na putnom pravcu od Modriče prema Doboju, zatim na ulazu u Doboj iz pravca Rudanke gdje je u toku izgradnja kružnog toka, te na području Kotor Varoša i u Banjaluci.

Obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Kozarac-Lamovita i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na magistralnom putu Klašnice-Laktaši saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava se obilaznim putem kroz Laktaše, dok je zabranjen prolazak teretnih vozila, osim za vozila dostave i vozila čije odredište je prije zone radova.

Sav teretni saobraćaj preusmjerava se na auto-put. Iz pravca Gradiške petlja to je "Aleksandrovac", iz pravca Banjaluke kod hotela "Ćubić", iz pravca Prnjavora petlja "Drugovići", a iz pravca Srpca petlja "Laktaši".

AMS preporučuje vozačima da koriste auto-put "Deveti januar" i na taj način smanje saobraćaj u centru opštine Laktaši.

Radovi se izvode i na regionalnim putnim pravcima Tedin Han-Križ /granica Republike Srpske i FBiH/, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, Ukrina-Klupe, u mjestu Šnjegotina i Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, radnim danima će od 8.15 do 15.05 dolaziti do povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

U FBiH se zbog radova usporeno saobraća na auto-putu u zonama petlji Kakanj, Visoko i Podlugovi. Prolazak vozila reguliše saobraćajna signalizacija.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica zbog čega se saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim časovima, od 23.00 do 4.30 časova saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen na putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila mase iznad sedam i po tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnom pravcu Živinice-Banovići i Kaonik-Gromiljak.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja. 

Тагови: