AMS RS

Putevi prohodni, saobraćaj usporen zbog snijega i poledice

  • 24.01.2019. 07:39

Većina putnih pravaca ovoga jutra u RS je prohodna, ali zbog sniježnih padavina i poledice saobraćaj se odvija usporeno.

Posebna pažnja vozačima se skreće na  dionice u višim planinskim predjelima i preko prevoja. Izdvajamo putne pravce:  Mrkonjić Grad-Miliništa,Šipovo -Stojice Tisovac-Kneževo-Ugar,  i Trnovo-Foča,Rogatica-Višerad,Vlasenica-Han Pjesak i Gacko-Tjentište. Na regionalnom putu R-433 Ulog-Klanci na prevoju Morine, privremeno je obustavljen saobraćaj zbog sniježnih smetova. U nižim predjelima kolovozi su pretežno mokri i klizavi, te zbog niskih temperatura, moguća je i poledica posebno preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima. 

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, skreće se pažnja na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, te na mogućnost obrušavanja sniježnih lavina, naročito na magistralnom putu M-18 Dobro Polje-Brod na Drini. Iz AMS RS apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog oštećenja nadvožnjaka (kod NIS petrol pumpe u Trnu) saobraćaj se na magistralnom putu M-16 dionica Prijedorska petlja – Klašnice i preko samog nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.

U toku su radovi na izgradnji i provođenju privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. Januar", Banja Luka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, pa vozače upozoravamo da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Zbog izvođenja radova na izgradnji mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta M-4 Čelinac-Kotor Varoš. Privremena saobraćajna signalizacija je postavljena i njeno poštovanje je obavezno. (do 01.05.2019.)

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” na autoputu Gradiška-Banjaluka, do 30.04.2019. god. izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

U toku su radovi na izgradnji trotoara na regionalnom putu R-480 Derviši-Klašnice 2 ( u Ulici Put srpskih branilaca i 16. Krajiške N.O. brigade), zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija i njeno poštovanje je obavezno.

Zbog radova koji se izvode na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, dionica Krupa na Vrbasu-Bočac od 07 do 17 časova (ponedjeljak-subota), dolazi do obustave saobraćaja (10-tak minuta) i saobraćaj  se propušta naizmjenično jednom trakom.

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene.

Završeni su radovi na izgradnji kanalizacije na dijelu magistralnog puta M-14.1 kroz grad Bijeljinu, ali se saobraćaj teretnih vozila i dalje odvija isključivo obilaznicom.

Zbog izvođenja radova na izgradnji pješačke staze , na regionalnom putu R-462a na dionici Obudovac-Lončari , dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.(30.06.2019.)

U toku su radovi na sanaciji mosta preko rijeke Moštanice, zbog čega je potpuno obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-477a Moštanica-Kozarska Dubica. Vozila se za vrijeme obustave preusmjeravaju na obilazni put u neposrednoj blizini.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima R-414 Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, R-476 Ukrina-Gornja Vijaka i R-458 Lopare (Mačkovac)-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.
 

Тагови:
  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм