AMS

Putevi prohodni, bez zastoja i posebnih ograničenja

08:22, 29.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
U većem dijelu Republike Srpske vozi se po vlažnim ili mokrim kolovozima, ali bez zastoja i posebnih ograničenja, a dužih zadržavanja nema ni na graničnim prelazima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Mogućnost odrona kamenja i zemlje na kolovoz povećana je na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina. 

Danas, zbog minerskih radova, na magistralnom putu Pale-Sarajevo, na lokalitetu kamenoloma LJubogošta, od 15.00 do 16.00 časova biće privremeno obustavljen saobraćaj u maksimalnom trajanju do 10 minuta. 

Zbog deminiranja terena na deminerskom radilištu "Klakari Donji osam, 13 i 14", opština Brod, dolazi do privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja. 

U toku je postavljanje kamera za kontrolu brzine na auto-putu Gradiška-Banjaluka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja" izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja. 

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. januar", Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Režim odvijanja saobraćaja, zbog radova, izmijenjen je na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš. Saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju. 

Saobraćaj se na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, odvija naizmjenično, jednom trakom, zbog izgradnje male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

U toku je sanacija klizišta na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, zbog čega je saobraćaj izmijenjen. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić. 

Saobraćaj je zbog pokretanja klizišta, potpuno obustavljen na lokalnom putu Svodna-Brezici, opština Novi Grad. 

U Banjaluci je zbog izgradnje kružne raskrsnice, na dionici regionalnog puta Banjaluka /Rudarska/-Stari Majdan i na spoju sa ulicama Momčila Popovića i Dr Jovana Raškovića izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja. 

Saobraćaj je zabranjen svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, te u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci, osim vozilima stanara. 

Zbog urušavanja mosta na rijeci Spreči između Porječine u opštini Petrovo i Miričine u opštini Gračanica potpuno je obustavljen saobraćaj. 

Alternativni pravci su Porječina-Krtova-Sižje ili Porječina-Petrovo-Donja Orahovica, saopšteno je iz BiHAMK-a. 

Saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja zabranjen je zbog bezbjednosnih razloga.