Zimske službe rade punom parom

Putevi na Manjači prohodni

  • 15.12.2018. 19:09

Putevi na Manjači zimi znaju da budu zatrpani snijegom, a stanovništvo odsječeno od ostatka grada. Već sa prvim obimnijim padavinama tim Gradske uprave, na čelu sa gradonačelnikom, otišao je na planinu da vide kakvo je stanje. Zasad nema problema. Sve je prohodno i očišćeno. Zimske službe rade punom parom. I u gradu je sve pod kontrolom. 

“Oni su rano jutros izašli na teren, očistili sve gradske saobraćajnice i jutros smo dobili informaciju da su sve linije javnog gradskog, prigratskog prevoza išle na vrijeme. Trotoari se čiste u gradu. Evo i ovdje smo vidjeli na seoskom području da je stanje zadovoljavajuće", kaže načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve grada Banjaluka, Slaviša Sandić.

I na Manjači su zadovoljni. Mještani kažu, u posljednje dvije godine iz Grada su posvetili mnogo više pažnje čišćenju seoskih puteva. Tvrde, ovo im olakšava svakodnevne obaveze.

“Što se tiče puteva prve i druge kategorije lokalnih puteva na mjesnoj zajednici Stričići očišćeno je sve i zadovoljni smo s tim. U fazi su čišćenja putevi treće kategorije, nekategorisani putevi, putevi za koje šaljemo dopise da ima stočara i bolesnih ljudi", kaže Rade Božić, predsjednik Savjeta MZ Stričići.

Od ukupno 2.200 km putne mreže koje održava Grad, samo 850 km se čisti, dok se preostalih 1.400 km vode kao nekategorisani putevi i nisu u programu rada zimske službe. Ipak, iz Uprave kažu, postoji mogućnost za vanredna čišćenja, posebno u seoskim krajevima. 

“Ako putujete i krenete preko Manjače, budite bez brige. Uživajte u snježnoj idili, jer svi putevi su očišćeni i saobraćaj se odvija bez smetnji. Za CATVV K.S.”

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм