Teslić

Put za Bijelo Bučje u lošem stanju

  • 26.07.2020. 17:22

Put za Bijelo Bučje je u jako lošem stanju i nama koji u selu živimo, radimo i zarađujemo za život valjalo bi da se sanira jer bi nam to olakšalo svakodnevne obaveze – tako priča Dragutin, farmer iz sela na obroncima Vučje planine.

U sezoni proizvede oko 70 hiljada litara mlijeka i to mu nije problem, ali jeste neuslovan put.

"Moramo ga svaki dan voziti, a puta nema. Puta nema nikako. Možemo mi prevrnuti, mi vozimo svaki dan 600 litara mlijeka svoga i možemo ga u svaka doba da prevrnemo. Možda godišnje jednom da se popravi ili ne popravi", rekao je Dragutin Trivunović, vlasnik farme krava u Bijelom Bučju. 

Na selu se može dobro živjeti, a jedan od osnovnih preduslova ostanka i opstanka je putna infrastruktura, kaže Borko Trivunović. Priča da o putu treba više povesti računa. 

"Treba malo više zimi da se održava put. Zimi znamo biti odsječeni po mjesec dana. Odemo dole u opštinu žalimo se, uvijek smo zadnji u prioritetu", istakao je Borko Trivunović, mještanin Bijelog Bučja. 

Putem kroz Bijelo Bučje do platoa Vučje planine išli bi i turisti. Međutim, zbog puta, malo je onih koji se odluče da posjete jednu od najljepših planina u ovim krajevima. To je veliki problem i za domaćine koji se bave turizmom. 

"Kod mene dolaze gosti Amerikanci, Austrijanci, Nijemci, koliko ja znam pet kartera razbijeno je ovim putem. I ko će doći na Vučju planinu da razbije svoje auto. Danas je 21. vijek, ovo je žalosno što se tiče puta", naglasio je Milorad Bagić, vlasnik restorana na Vučjoj planini.

U Opštinskoj upravi Teslić kažu da nije tačno da put za Bijelo Bučje održavaju jednom godišnje. Najavljuju skoru sanaciju.  

"Sanacija puteva, kako lokalnih tako i nekategorisanih, pogotovo u mjesnoj zajednica Ugodnović će u veoma kratkom roku biti sanirani", rekao je Igor Jovanović, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Teslić. 

U Bijelom Bučju nekada je bilo više od stotinu domaćinstava. Danas, tek nekoliko. Malobrojni mještani poručuju da na planini imaju uslove da žive od svog rada i zato apeluju na lokalnu vlast da put redovno održava jer, u suprotnom, i ono malo ljudi što trenutno Živi u selu, moglo bi da ga napusti.   
 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.