Bolji uslovi liječenja

Prvi pacijenti u Bolnici "Srbija"

  • 18.03.2019. 15:03

Od jutros su prvi pacijenti smješteni u novi objekat Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu, a završetak kompletnog preseljenja se očekuje za mjesec dana, rekao je vršilac dužnosti direktora ove ustanove Nebojša Šešlija.

On je naveo da su danas u novu zgradu preseljeni pacijenti internog odjeljenja, neurologije i hematoonklogije, dodavši da će u starim prostorijama ostati infektivno odjeljenje, jer je praksa u svijetu da ono bude odvojeno. 

Šešlija je novinarima rekao da je Bolnica dobila moderan i funkcionalan objekat pod jednim krovom koji je povezan toplim hodnicima. 

"Cilj je da unaprijedimo postojeće medicinske kapacitete, da dolaskom vrhunskih stručnjaka iz Kliničkog centra u Banjaluci obezbijedimo bolje usluge pacijentima. Uporedo ćemo edukovati bolnički kadar, pa bi teže operacije vršili ovdje", rekao je Šešlija. 

Šešlija je podsjetio da je nova bolnica priključena na lokalni vodovod, a traže se načini povezivanja na gradski. 

Internista-kardiolog Snježena Kešelj istakla je da su se ulaskom u novu bolnicu približili savremenim tokovima dijagnostike i tretmana pacijenata. 

"Savremeni prostor sa svom opremom omogućava široke mogućnosti za stručno usavršavanje, a sve s ciljem efikasnijeg liječenja naših pacijenata", rekla je Kešelj. 

Načelnik Odjeljenja za neurologiju Vesna Pejić kaže da su pacijenti Sarajevsko-romanijske regije dobili mogućnost liječenja u mnogo boljim uslovima. 

"Imamo 14 pacijenata na Odjeljenju i oni su veoma zadovoljni jer su uslovi bolji, terapijske mogućnosti su jednostavnije i veće", rekla je Pejićeva i dodala da će i dijagnostičko ispitivanje, koje je i do sada bilo dobro, sada biti jednostavnije i prijatnije za pacijente i osoblje. 

Pacijent Nemanja Banduka kaže da prvi put koristi uslugu Bolnice "Srbija" i da je do jutros boravio u staroj zgradi, naglasivši da su u novom objektu bolji uslovi. 

Bolnica "Srbija" povezana je sa prethodno izgrađenom poliklinikom i sada čini moderan i funkcionalan sistem od 15 hiljada metara kvadratnih, sa 210 bolesničkih kreveta. 

Izgradnja nove bolnice zgrade započela je u julu 2017. godine, a zvanično je otvorena u oktobru 2018. godine.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм