Povezana sa glavnim gradom Grčke

Prvi let iz Banjaluke za Atinu

  • 20.06.2019. 19:26

Banjaluka je od danas avio linijom povezana sa glavnim gradom Grčke, Atinom. Prvi čarter let, od ukupno devet koliko ih je planirano do 9. septembra ove godine, sa Aerodroma Banjaluka poletio je sa 144 putnika. 

Avion je oko 17 i 30  sa Aerodroma Banjaluka poletio u Atinu i to bez ijednog slobodnog mjesta. Let traje oko sat ipo, a već sljedeći očekuje se 30. juna. 

Osim građana Republike Srpske kroz Aerodrom Banjaluka do željene destinacije nerijetko prolaze i gosti iz regiona, jer karte su jeftine, a usluga kvalitetna, kaže direktor Aerodroma Republike Srpske Milan Račić. Sve to doprinijelo je da se u prva četiri mjeseca ove godine čekira više od 50 hiljada putnika, što je oborilo svaki dosadašnji rekord. 

Uz čarter letove do Grčke usluga je još obogaćenija, kaže direktor Aerodroma Republike Srpske Milan Račić.

"I ove godine unaprijeđujemo ovu saradnju, uvode se novi letovi. Prošle godine smo imali jednu destinaciju, let za Antalijum a ove godine pojačava se broj letova za Antaliju i uvode se novi letovi za Grčku", kaže Račić.

"Na današnjem letu i na svim ostalim letovima za Grčku na nekim letovima se može kupiti samo avio karta, koja sa svim taksma košta oko 460 maraka. Većina naših aranžmana i avio karata ide u stvari kao paket aranžmna, to je sigurno nekh 90 odsto", rekao je Vedran Jokić, predstvanik agencije "Kontiki travel". 

Iz mjeseca u mjesec Banjaluka bilježi sve veću posjetu turista, što u veliko mjeri zavisi i od lakšeg pristupa gradu. Stranci imaju kako doći, imaju šta vidjeti, ali nemaju gdje prespavati, su uočavamo se sa problemom, a to je nedostatak smještajnih kapaciteta, kaže zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić.

"Nemate više nigdje kreveta da nađete. Procentualno mislim da je negdje oko 15 odsto u proteklih 3 do 4 godine to kontinuirano raste. Mi imamo problem sa smještajnim kapacitetima i drago mi je kada vidim da se bilo koji investitor odluči da ulaže u smještajne kapacitete", rekao je Amidžić. 

Grad Banjaluka svake godine izdvoji oko 700 hiljada maraka za funkcionisanje Aerodroma, a Vlada Republike Srpske je kroz nekoliko godina rad Aerodroma Banjaluka podržala sa oko 7 miliona maraka.

Тагови: