"Protivgradna preventiva": Ispaljeno 56 protivgradnih raketa

  • 09.06.2020. 08:52

"Protivgradna preventiva Republike Srpske" dejstvovala je sa ukupno 56 protivgradnih raketa na području 11 lokalnih uprava.

"Јuče je u periodu 13.28 do 16.44 časova dejstvovala 31 protivgradna stanica", saopšteno je iz preduzeća "Protivgradna preventiva Republike Srpske".

Dejstvovano je na područjima lokalnih uprava Srbac /jedna stanica, jedna raketa/, Dervente /sedam stanica, 11 raketa/, Doboja /jedna stanica, tri rakete/, Modriče /tri stanice, tri rakete/, Gradačca / pet stanica, 11 raketa/, Šamca /jedna stanica, dvije rakete/, Donjeg Žabara /dvije stanice, tri rakete/, Pelagićeva / jedna stanica, jedna raketa/, Brčko distrikta /tri stanice, šest raketa/, Bijeljine /šest stanica, 11 raketa/, te Petrova /jedna stanica, četiri rakete/.

U saopštenju je navedeno da je zbog nestabilne vremenske situacije, sistem protivgradne zaštite juče preveden u punu pripravnost u vremenskom periodu 12.00 do 22.00 časova na branjenoj teritoriji.

"U periodu potencijalne opasnosti od 12.00 časova radarskim sistemima praćeni su pljuskove južno od branjenog područja, koji su se razvijali i premještali ka sjeveroistoku. Tokom dana ispraćeni su mnogobrojni višećelijski i jednoćelijski procesi istočno od Dervente, a na devet gradoopasnih dejstvovano je protivgradnim raketama. Od 19.00 časova praćeni su pljuskovi sa grmljavinom u zapadnom dijelu branjenog područja", navedeno je u saopštenju.