Proslava Vaskrsa u višečlanoj porodici u Trebinju

  • 19.04.2020. 17:32

Vaskrsenje Hristovo se proslavlja u krugu najbližih, upravo je tako u porodici Zirojević iz Trebinja.

Kao i svaki drugi dan i danas je njih jedanaestero za prazničnom trpezom. Na čelu je glava kuće, Dragan. Kaže srce je puno, ali ipak se ovogodišnji Vaskrs razlikuje od svih dosadašnjih.

"Najveći hrišćanski praznik koliko se razlikuje od onih predhodnih? Pa razlikuje se puno,  prvo nije se moglo otiči u crkvu, nije se moglo ni pričestiti pogotovo mi stariji koji smo prošli 65 godina, ali je sveštenik dolazio juče pa smo se pričestili nas dvoje, a omladina je išla u crkvu. Ujedno je i teško zato što ne može rodbina doći", rekao je Dragan Zirojević.

Trenutna situacija nije spriječila baku Milenu da i ove godine uz pomoć nevjesta spremi bogatu trpezu punu hercegovačkih delicija. I Milena kaže da ima bogatstvo koje se ogleda u slozi i ljubavi njene porodice.

"Puna kuća svi zdravo, puno srce baš se divno osjećam. Jeste da nam fale prijatelji i kumovi, ni mi ne možemo nigdje otići, ali Bogu hvala puna nas je kuća pa nam ne fali puno to kao ko što ima ljudi da žive sami jedno ili dvoje. Mi dočekujemo u najljepšem raspoloženju. Deda kaže da je pripremio loze i vina, Vama je ostao lakši dio posla? Pa kako se uzme, meni je lakše zato što ima dvije nevjeste i pet unuka, mi se dogovorimo i rasporedimo pa je to o čas posla na stolu", istakla je Milena Zirojević.

Baka Milena vjeruje da su najljepša jaja iz lučine. Ipak na vaskršnjim jajima ogleda se bujna mašta najmlađih Zirojevića.

"U četvrtak naberemo sve što treba, stavljamo u čarape, dotjerujemo još, u petak skidamo lostiće, mažemo ulje, a malo i pjevamo pjesmice dok to radimo", naglasila je Sara Zirojević.

Sloge i ljubavi u porodici Zirojević ne fali ni jedan dan u godini, a pogotivo u prazničnim danima. Danas nije falilo ni tradicionalnih vaskršnjih pjesama za koje su bili zaduženi najmlađi članovi ove porodice.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.