Pale

Prošla 21. godina od ubistva Srđana Kneževića

  • 07.08.2019. 19:28

Prošla je 21 godina od ubistva komandanta elitne jedinice "Beli vukovi", 21 godinu se postavlja pitanje ko je ubio Srđana Kneževića. Njegova porodica, saborci ali građani Pala svake godine 7 avgusta odaju počast Srđanovom liku i djelu. 

Sinovi Nemanja i Kosta kažu da su ponosni na to šta je Srđan uradio za svoj narod, ali i bez obzira što nije među živima već više od dvije decenije, on živi u svim građanima Pala.

"Nije zaboravljen Srđan,možda ga jesu ubili tak ošto su oslobodili ljude koji su počinili zločin,ali njegov duh nikada nisu ubili on živi kroz naš narod", kaže Nemanja Knežević, sin.

"Ja se iskreno nadam da će doći vrijeme kada će institucije i Tužilaštvo početi da rade svoj posao da će riješiti,ne samo ubistvo našeg oca,nego i sva nerješena ubistva na području Pala", kaže Kosta Knežević, Sin.

Bivši pripadnici "Belih vukova" nisu krili tugu što već 21 godinu, nakon smrti, ubice njihovog komandanta šetaju na slobodi. Janko Šešlija,jedan od njegovih saboraca kaže da je tuga što je jedan takav čovjek preživio rat kao heroj, a poginuo ispred svoje zgrade u mirnim vremenima. O razrješenju slučaja više se ne nadaju.

"Ja jedino mogu da postavim neko kontra pitanje nadležnim institucijamaTužilaštvu,Pravosuđu, Ministarstvu. Neću više da ih pitam kada će se razriješiti ubistvo,nego da izađu pred javnost  da organizuju konferenciju,i a  kažu da nisu u mogućnosti to da urade i da zatvore taj slučaj", kaže Janko Šešlija- predsjednik Udruženja "Beli vukovi".

Srđan Knežević ubijen je 1998 godine ispred zgrade u kojoj je stanovao. Ubice nikada nisu pronađene. U vrijeme ubistva, Knežević je bio zamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo.

Тагови:
  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.