Istočno Sarajevo

Promovisan 91 diplomirani pravnik, magistar i master prava

  • 31.10.2018. 18:09

Svečanom akademijom povodom Dana i krsne slave Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je na Palama promovisan 91 diplomirani pravnik, magistar pravnih nauka i master prava.

Vršilac dužnosti dekana Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radislav Lale je rekao da su promovisali 81 diplomiranog pravnika, devet magistara pravnih nauka i jednog master prava, te da je to prosječan broj diplomiranih svršenih studenata koje obezbjeđuju svake godine, ali i dovoljan da zadovolji sve potrebe koje imaju Republika Srpska i BiH.

Lale je istakao da je promocija diplomiranih pravnika dokaz da je ovaj fakultet postao prepoznatljiv u zemlji i regionu, te da je jedan od stubova sistema visokog obrazovanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Republike Srpske i BiH.

Prema njegovim riječima, Pravni fakultet ovom promocijom doprinosi razvoju društva jer daje najkvalitetnije pravničke kadrove koji će biti spremni i sposobni da odovore pravno-političkim i socijalno-ekonomskim zahtjevima koje danas postavljaju moderno društvo i pravnička profesija.

"U tom pogledu postali smo i jedan od faktora zadržavanja mladih ljudi na Sarajevsko-romanijskoj regiji", naveo je Lale.

Za najboljeg diplomiranog studenta prava u generaciji 2017/2018. godine izabran je Miloš Tošić iz Bijeljine sa prosjekom ocjena 9,74 koji je rekao da je na Pravnom fakultetu stekao kvalitetno znanje koje će koristiti dalje u struci.

Tošić je dodao da trenutno volontira u Osnovnom sudu u Bijeljini, da je upisao master studije prava na Palama, te da mu je najzanimljiviji segment građansko pravo.

Dodijeljene su i nagrade studentima koji su na svojoj godini studija ostvarili najbolji uspjeh, te su najbolji studenti druge godine Nadežda Drašković, Јovana Marković i Katarina Klačar.

Najbolji studenti treće i četvrte godine su Marijana Nikić i Branko Hadži Stević.

Današnjoj promociji na Pravnom fakultetu prisustvovali su predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu, dekan Pravnog fakulteta u Nišu, te brojni gosti iz javnog i političkog života.
 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.