Vremenska prognoza

Promjenljivo oblačno uz provejavanje snijega

  • 29.12.2019. 09:13

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno uz slabo provijavanje snijega, dok se na jugu očekuje sunčano vrijeme, samo je ponegdje moguća prolazna oblačnost.

Slabo provijavanje snijega očekuje se na istoku i u centralnom planinskom pojasu, dok će na jugu biti pretežno vedro, ali hladno tokom jutra, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslije podne doći će do postepenog smanjenja oblačnosti i prestanka padavina u višim predjelima.

Duvaće slab do umjeren vjetar, sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u Hercegovini umjerena do jaka bura.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus tri do tri, na jugu koji stepen viša, na planinama od minus sedam do minis tri stepena Celzijusova.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u većini krajeva pada slab snijeg, dok je u Hercegovini pretežno vedro, jedino je na njenom sjeveru oblačno.

Temperatura vazduuha u 7.00 časova: Bjelašnica minus 14, Čemerno minus osam, Han Pijesak minus sedam, Kalinovik i Ivan Sedlo minus šest, Sokolac minus pet, Gacko minus četiri, Grude, Sarajevo i Livno minus tri, Mrkonjić Grad, Rudo, Srebrenica, Široki Brijeg i Bugojno minus dva, Višegrad i Tuzla minus jedan.

U Bijeljini, Bileći, Doboju, Zvorniku, Gradačcu i Ribniku jutros je izmjereno nula stepeni, u Trebinju, Bihaću i Sanskom Mostu jedan, u Banjaluci, Mostaru i Novom Gradu dva, a u Neumu pet stepeni Celzijusovih.

Visina snijega na Han Pijesku jutros je bila 48 centimetara, u Srebrenici 22, na Sokocu 19, na Čemernom i u Kalinoviku 10, u Višegradu četiri, u Zvorniku tri, a u Doboju i Gacku jedan centimetar. 

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)