Vremenska prognoza

Promjenjivo oblačno sa slabim padavinama

08:48, 13.01.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će preovladavati promjenjivo oblačno vrijeme sa slabim padavinama, ponegdje na istoku, dok se tokom večeri očekuje naoblačenje u svim krajevima.

Najviša dnevna temperatura vazduha od jedan do šest, u višim predjelima ispod nule, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Duvaće slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, koji će tokom dana jačati u nižim krajevima. 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme. 

Sokolac i Bileća jutros su bili najhladniji sa minus deset stepeni koliko je izmjereno u 7.00 časova. 

Na Bjelašnici, na Han Pijesku, u Šipovu i Bugojnu bilo je minus devet, u Gacku minus osam, u Livnu minus sedam, na Čemernu, u Gacku, na Ivan Sedlu i u Sarajevu minus šest, u Mrkonjić Gradu, Rudom i Srebrenici minus pet, u Višegradu, Foči, Širokom Brijegu i Tuzli minus četiri, a u Novom Gradu i Sanskom Mostu minus tri stepena. 

U Banjaluci, Doboju, Prijedoru, Zvorniku i Krupi na Uni jutros su izmjerena minus dva stepena, u Trebinju minus jedan, u Bijeljini, na Mrakovici i u Bihaću nula stepeni, u Brčkom, Gradačcu i Mostaru jedan i u Neumu tri stepena Celzijusova. 

Na Han Pijesku visina snijega jutros iznosi 95 centimetara, u Srebrenici 40, na Čemernu 36, na Sokocu 25, u Foči 23, na Mrakovici 21, u Mrkonjić Gradu 19, u Bileći, Rudom i Šipovu 18, u Gacku 16, u Višegradu 14, u Zvorniku i Ribniku 10, u Doboju šest, a u Bijeljini četiri centimetra.