Tomislavgrad

Proglašeno stanje prirodne nepogode

  • 23.02.2019. 20:40

Načelnik opštine Tomislavgrad Ivan Vukadin proglasio je danas stanje prirodne nepogode na području opštine zbog olujnog vjetra koji je nanio ogromnu materijalnu štetu stanovnicima.

Vukadin je ovakvu odluku donio na prijedlog opštinskog Štaba civilne zaštite, nakon telefonske sjednice. 

Snažan vjetar je odnio krovove sa nekoliko porodičnih kuća, rušio crijepove, lomio ograde, obarao drveće, dimnjake i električne stubove, a oštećen je i veliki broj automobila. 

Iz Štaba civilne zaštite upozoravaju vozače i pješake na oprez, jer vjetar i dalje nosi crijepove sa krovova, a na putevima ima polomljenog drveća. 

Pomoćnik načelnika opštine za civilnu zaštitu Jozo Jakić rekao je za federalne medije da je bilo na desetine intervencija vatrogasaca koji su uklanjali srušena stabla sa saobraćajnica, a na terenu od jutros su i sve resorne službe. 

Od početka godine ovo je treći put da se u opštini Tomislavgrad proglašava elementarna nepogoda. Prethodne dvije su proglašene zbog obilnog snijega i poplava. 

Foto: Bljesak.info

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?