Jak vjetar stvara snježne nanose

Proglašenje stanja elementarne nepogode

  • 25.01.2019. 10:36

Na području opštine Bosansko Grahovo danas će biti proglašeno stanje elementarne nepogode, rekao je vršilac dužnosti načelnika opštine Nikola Čeko.

Čeko kaže da je snijeg prestao da pada, ali da jaki udari vjetra stvaraju snježne namete zbog čega mehanizacija ne može da pročisti puteve prema odsječenim selima Preodac i Tiškovac. 

"Uz veliku količinu snijega koji je proteklih dana pao, danas nam dodatne probleme stvara jak vjetar. Bićemo primorani da proglasimo stanje elementarne nepogode na području opštine Bosansko Grahovo", naglasio je Čeko. 

Stanovnici Bosanskog Grahova kažu da ne pamte ovakvu zimu i dodaju da je visina snijega u pojedinim dijelovima i preko metar i po.

DANAS ČIŠĆENJE PUTEVA I DO ZAMETENIH ZASELAKA

U opštini Drvar u toku dana biće očišćeni putevi i do zaselaka koji su odsječeni zbog visine snježnog prekrivača koji ponegdje dostiže jedan metar, rekla je Srni vršilac dužnosti načelnika opštine Dušica Runić.

Ona je navela da je sva raspoloživa mehanizacija na terenu i čisti puteve na području cijele opštine. 

"Još je ostalo da budu očišćeni putevi do pojedinih zaselaka. Kritična mjesta bila su sela Župa, Podovi i Bastasi, ali i to smo uspijeli riješiti", navela je Runićeva. 

Ona kaže da je za sada situacija pod kontrolom, da se prati stanje na terenu, te da građani nemaju razloga za brigu jer ekipe za čišćenje snijega dolaze i do najudaljenijih sela. 

Runićeva je juče za Srnu rekla da će, ukoliko snijeg nastavi da pada, na području opštine Drvar biti proglašeno stanje elementarne nepogode. 

Prema popisu stanovništva prije rata, u Drvaru je živjelo 17.126 stanovnika, a danas svega 7.030. 

Тагови:
  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије