Odlukom skupštinske većine

Prnjavor: Slobodanka Vasić smijenjena s funkcije direktora vrtića

  • Извор: АТВ
  • 08.09.2021. 19:25

Slobodanka Vasić, odlukom skupštinske većine, smijenjena je s funkcije direktora vrtića “Naša radost” Prnjavor. Na njeno mjesto imenovan je Đorđe Kovačević. Nije iznenađena i tvrdi da su u pitanju političke igre.

 "Zadnje pitanje koje sam postavila bilo je da li je Poslovnik jači od Zakon - jeste, znači sekretarica je potvrdila da jeste. Molila sam da ponovi, ponovila je. Hvala lijepo, time je slučaj 100% okončan", rekla je Slobodanka Vasić.

Pošto je, rekla je Vasićeva novinarima, smjenjuju na ovakav način, onda bi smatra, trebalo da smjene i predsjednika skupštine koga je optužila za nasilje. Urađeno je što je trebalo, kažu iz skupštinske većine. Uvjeravaju da nemaju ništa s anonimnim pismom kojim se diskredituje rukovodstvo ustanove, uz zahtjev za smjenu. Tvrde da je utvrđen niz propusta u radu. U isto vrijeme, ne kriju da je riječ o podjeli funkcija. Novi direktor je iz DNS-a.

"Da sva djeca imaju jednake uslove za boravak u toj ustanovi, da se prošire kapaciteti i da se uvede druga smjena. To je prevashodno cilj, a evo politika je dio kompletne priče", rekao je Dragan Radić, šef Kluba odbornika DNS-a.

"Svi se mi bavimo politikom. Politika i jeste mogućnost dolaska do funkcija", rekao je Milan Petković, šef Kluba odbornika SDS-a.

Da je politika umiješala prste, jasno je svima, odgovaraju iz SNSD- a i kažu da je skupštinska većina promašila svaki pravni osnov.

"Na osnovu Zakona o predškolskom vaspitanju, koji reguliše pitanja u obrazovnim ustanovama ovoga tipa, jedna trećina odbornika ne može biti ni pokretač inicijative. Jedini ovlašćen sa lokalnog nivoa je načelnik opštine. Tako da je to bilo, prije svega, bespredmetno raspravljati", rekao je Željko Simić, odbornik SNSD-a.

Smjena Slobodanke Vasić je cijena namirenja DNS-a, poruka je načelnika. 

Darko Tomaš kaže da je ona bila član SDS-a i da je sada na tapetu jer nije pristala da odradi neregularne poslove koje je bivša partija od nje tražila.

“I ranije sam govorio da su problemi oko zgrade SDS-a, ribnjaka i sl. o kojima smo mi njima pokušali osporiti sve njihove namjere upravo bili razlog promjene skupštinske većine. Ovi ljudi iz SDS koji sjede ovdje, ne odlučuju svojom glavom, nego rade onako kako im se telefonom kaže", rekao je Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor. 

SDS, kaže Tomaš, na ovaj način radi i protiv roditelja i djece. Danas im nije bilo važno ni to što je imenom i prezimenom, 125 roditelja javno podržalo Slobodanku Vasić. Roditelji su se ogradili od anonimnog pisma i poručili da primjedbi na uslove u vrtiću i rad osoblja nemaju.

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.