Stanje na putevima

Privremena obustava saobraćaja kod kamenoloma Rogoušić

  • Извор: СРНА
  • 12.11.2021. 07:49

Na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH saobraćaj se odvija redovno, na dionicama kroz usjeke povećana je opasnost od odrona, a u kotlinama i duž rijeka jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Republičkog auto-moto saveza.

Privremena obustava saobraćaja za danas je planirana na dionici magistralnog puta Podromanija-Mokro-Sumbulovac-Rogoušići-Donja LJubogošta, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušić", opština Pale u vremenu od 13.00 do 14.00 i od 15.00 do 16.00 časova, i to po dva puta u trajanju od pet do sedam minuta radi izvođenja bušačko-minerskih radova.

Zbog miniranja stijenskog materijala danas i sutra planirana je totalna obustava saobraćaja na dionici puta od Šipova ka Kupresu /Novom Selu/ u vremenu od 8.00 do 18.00 časova.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse teže od 3,5 tone koji se preusmjeravaju preko Romanije.

Do 18. novembra na snazi je potpuna obustava saobraćaja za sva vozila na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška zbog rekonstrukcije kolovoza, a alternativni pravac za automobile je Gradiška-Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići-Kozarska Dubica, a za teretna vozila Gradiška-Banjaluka-Prijedor-Kozarska Dubica.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Bakračuša-Nevesinje zbog sanacije kolovoza, kao i na magistralnom pravcu Rudanka-Doboj jedan radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka /uključujući most/ do tunela Putnikovo brdo dva.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica-Draksenić-granica BiH i Hrvatske /Jasenovac/ u dužini 16,5 kilometara, te dionici magistralnog puta Banjaluka /Rudarska/-Stari Majdan.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Gradiška-Nova Topola, gdje je u toku izgradnja pristupa novom carinskom terminalu i kružne raskrsnice, kao i na dionici Kotor Varoš-Obodnik zbog izgradnje mini hidroelektrane.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-entitetska granica /Ugar/ zbog radova u tunelu "Ugar", kao i na dionici Pale-Podgrab u tunelu "Stambulčić".

Jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Rača-Bijeljina, u rejonu Rače, u vremenu od 7.00 do 17.00 časova, kao i na dionici magistralnog puta Lamovita-Ivanjska zbog sanacije kolovoza.

Usporen je saobraćaj od 7.00 do 17.00 časova na magistralnom pravcu Brčko-Bijeljina, na dijelu koji prolazi pored rijeke Save, u rejonu Gredica i Sandića, zbog sanacije.

Polučasovna obustava saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova na snazi je na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Šćepan Polje zbog bušačko-minerskih radova.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Polučasovne obustave saobraćaja, zbog deminiranja, na snazi su na dionici magistralnog puta na lokalitetu Vojkovići, u Ulici Druge sarajevske brigade-Krupac /Ravnogorska ulica/, u vremenu od 8.15 do 15.00 časova, te na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova.

Zbog deminiranja, polučasovne obustave saobraćaja na snazi su i na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, u vremenu od 8.15 do 15.05 časova, kao i na dionici lokalnog puta Laništa-Marković Polje od 8.00 do 16.00 časova.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Bistrica-Pale jedan i na dijelu regionalnog puta Bistrica-Podgrab jedan izmijenjen je režim saobraćaja, kao i na pravcima Dobro Polje-Jažići-Grajsoljci i Tedin Han-entitetska granica /Križ/.

Povremena obustava saobraćaja na snazi je na dionici Jezero-Šipovo od 7.00-17.00 časova.

Saobraćaj je, zbog klizišta, obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, a na putu Ukrina-Gornja Vijaka u funkciji je jedna kolovozna traka.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na dionici entitetska granica Ledenice-Crkvina-granični prelaz Šamac do 17. novembra, entitetska granica Stanić Rijeka-auto-put-Banjaluka /Branka Popovića bb/ do 18. novembra, te na pravcu entitetska granica Caparde-granični prelaz Karakaj do 20. novembra.

U FBiH usporen je saobraćaj pravcima: Konjic-Jablanica /tunel Crnaja/, Donji Vakuf-Jajce /Skela/, Nemila-Žepče /Želeće/, Doboj-Gračanica /u Klokotnici/, Grude-LJubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Automobili tokom dana iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava..

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.


Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина