Helikopterski servis demantovao

Privatni helikopter letio iznad Prnjavora

  • 07.12.2018. 19:18

Prvog decembra iznad Prnjavora letio je helikopter privatne firme, a ne letjelica Helikopterskog servisa RS, kako ovih dana tvrdi Miladin Stanić, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS. 

Da su nad Prnjavorom letjeli oni za ATV su potvrdili u preduzeću VDH AERO. Miladin Stanić se obrušio  na Helikopterski servis, prozivajući ih da su 1. decembra zloupotrijebili helikopter. Uporište za svoje tvrdnje SDS-ov poslanik našao je na jednom Fejsbuk profilu. Iz Helikopterskog servisa  demantovali su tvrdnje narodnog poslanika. 

"Helikopterski servis Republike Srpske je od operativne upotrebe novog helikoptera 18 puta izveo medicinski transport životno ugroženih pacijenata i nije letio 1. decembra u rejonu Prnjavora kako tvrdi poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Miladin Stanić", poručuju iz Helikopterskog servisa.

U servisu tvrde da se radi o letu privatnog helikoptera o čijim aktivnostima nemaju preciznije informacije. Objašnjavaju da je sve letove neophodno prethodno najaviti kontroli leta. 

U javnost su dospjele fotografije na kojima se vidi da se radi o helikopteru privatne  firme "VDH aero". U ovoj kompaniji nisu željeli da komentarišu cijelu situaciju, ipak potvrdili su da se radi o njihovom helikopteru i samo su kratko poručili  da su imali najavljen let. 

Agenciju  za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH pitali smo kakvu vrstu leta je imao helikopter firme "VDH aero" prvog decembra i da li je bio najavljen , ali odgovor nismo dobili.

Kako ATV saznaje privatne avio kompanije ne smiju obavljati komercijalne letove bez određenih odobrenja.Nije prvi put da helikopter ove kompanije zamijene sa helikopterima Helikopterskog Servisa koji je za samo tri mjeseca imao 18 uspješnih medicinskih evakuacija.
 

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија