"Dani otvorenih vrata"

Pripadnici MUP RS se družili sa najmlađima

  • 15.11.2019. 21:06

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su se družili s najmlađima. Mališani su zauzeli mjesta u policijskim autima i na motorima, neki od njih prvi put su vozili bicikle, pa su im vozili u pomoć priskočili policijski kadeti. Djeca su oduševljena onim što su vidjela.

Sve je organizovano u okviru ''Dana otvorenih vrata MUP-a Republike Srpske''. Kažu - cilj je unaprijediti i razviti odnos policije i građana. 

"Posjetioci će imati priliku da obiđu Muzej Policije Republike Srpske, da se upoznaju sa više od 700 eksponata koje smo deponovali u Muzej i nakon toga ćemo upriličiti za jednu grupu starijih posjetilaca, to su učenici starijih razreda osnovnih škola i učenici srednjih škola, za njih ćemo upriličiti jedno predavanje sa temom bezbjedno korištenje interneta.", kaže Mile Šikman, načelnik Uprave za policijsku obuku MUP-a Republike Srpske.

Posvetila se pažnja i osobama s invaliditetom. Kadeti su prošli obuku za najbolji i najbezbjedniji način ukazivanja pomoći ovoj kategoriji stanovništva.

"Naši fizioterapeuti i radni terapeuti rade sa kadetima iz škole MUP-a i obučavaju ih za postupanje sa licima koja se otežano kreću, zato što ovo je dobar primjer saradnje dvije institucije u tome da poboljšamo praksu i da policija Republike Srpske može u svakom trenutku da odgovori na potrebe svih građana.", kaže Tanja Mandić Đokić, portparol Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović".

Tradicionalnu manifestaciju "Dani otvorenih vrata", Ministarstvo unutrašnjih poslova je organizovalo povodom krsne slave MUP-a Svetog Arhangela Mihaila.