Politička manipulacija građanima

Prikupljanje potpisa bez dozvole: Problemi za inicijativu PDP za uvođenje noćne autobuske linije

  • 18.02.2020. 14:51

Prikupljanje potpisa građana za uvođenje noćne autobuske linije koju prikupljaju Mladi demokratskog progresa (MDP) ne sprovodi se po procedurama koje definiše zakon o referendumu i građanskoj inicijativi, saznaje Srpskainfo.

Iz izvora bliskih Stručnoj službi Skupštine grada Banjaluka saznajemo da će danas prosljeđen odgovor pokretačima ove inicijative u kojem je navedeno da peticija nije u skladu sa zakonom te da se potpisi sakupljaju mimo svih procedura.

– Postavlja se pitanje šta je krajnji cilj te inicijative. Da stvar bude još zanimljivija, to nije prvi put da PDP prikuplja potpise mimo svih propisa i procedura a svjedoci smo iz medija da već nekoliko dana prikuplja potpise na Trgu Krajine. Ostaje nejasno gdje će završiti svi potpisi građana i koja je svrha njihovog prikupljanja – tvrdi ovaj izvor.

Mladi demokratskog progresa (MDP) Banjaluka su krajem januara najavili prikupljanje potpisa građana za uvođenje noćne autobuske linije u gradu Banjaluka.

Mladi demokratskog progresa su tom prilikom pozvali su građane da podrže ovu inicijativu, te potpišu peticiju na Trgu Krajine.