Pozitivne snage Srpske

Pred mališanima Maslovara odigrana "Tajna velikog nosa"

  • 01.10.2018. 19:35

Najmlađi stanovnici sela Maslovare, nadomak Kotor Varoša, sa oduševljenjem su ispratili predstavu "Tajna velikog nosa". Zahvalni su pokretu Pozitivne snage Srpske što su u sklopu projekta "Selu u pohode" poznate glumce doveli u njihovu školu.

"Ovo je jedno umjetničko djelo koje su nam oni ovdje prikazali. Mi nismo baš u prilici da u našem mjestu vidimo puno ovakvih nastupa i umjetnosti."

"Predstava je bila izuzetno lijepa. Mogu pohvaliti kako su glumci izvanredno glumili i kako je njihov šarm nas oduševio."

"Svi smo se smijali, uživali smo. To nam je dobro došlo pošto smo mi ovdje malo mjesto i zahvalni smo glumcima što su nam priredili ovako dobru predstavu", kažu oduševljeni mališani Maslovara.

"Niko nam se ne obraduje tako od srca, kao što to čine najmlađi", kaže Nenad Okanović Oki. Poznati glumac poručuje da mu je drago što učestvuje u ovom projektu. 

"Osjećamo se fenomenalno zato što radimo divnu stvar. Hvala svim ljudima koji su nam pomogli da se ovo dešava, kabinetu predsjednika Republike, koji je podržao ovu našu akciju. Mi nastavljamo narednih mjeseci, nadam se da ćemo obići sva sela u RS jer je ovo divna stvar", kaže Okanović. 

Ovom kampanjom Pozitivne snage Srpske žele da obnove kulturni život u selima ali i na edukativan način pruže razonodu mališanima. 

"Cilj ovih manifestacija jeste da obnovimo kulturu po selima, pogotovo među mladima. Da mladi ostanu ovdje na selu, da nađu svoju perspektivu i svoj život", kaže Boris Korićanac iz Pozitivnih snaga Srpske.

Glumci su ovom predstavom usrećili dječicu u čak 12 sela. Tu se njihov karavan ne zaustavlja. Posjeta će biti još i poručuju da se svakoj novoj izuzetno raduju.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина